Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, yüksek yargı kurumu başkanları, Geçici Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.
MHP grubundan bağımsız olarak AK Parti'nin teklifini kabul ederek bakan olan MHP'li Tuğrul Türkeş de  Başbakan Yardımcısı olarak Anıtkabir'deki törende hazır bulundu. Geçtiğimiz yıl da Anıtkabir'deki törene katılmayan MHP lideri Devlet Bahçeli ise yine törende yoktu. Başbakan Davutoğlu ile anamuhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun yan yana olması dikkatlerden kaçmadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk'ün mozolesine, üzerinde ay yıldız motifleri bulunan çelenk bırakmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkomutan sıfatıyla tebrikleri kabul etmeye başladı.