Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, hava sıcaklıklarının 10-12 derece düşeceği belirtilirken, serinleyen havalarla birlikte yağmur ve fırtınanın da etkili olacağı kaydedildi. Yapılan uyarıda, “Yurdumuz, 27 Ağustos Pazartesi akşam saatlerinden itibaren Balkanlar’dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girecek. Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının 28 Ağustos Salı günü kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede 10-12 derece olmak üzere kuzey, iç ve batı bölgelerde, 29 Ağustos Çarşamba günü iç ve doğu kesimlerde azalması bekleniyor" denildi.

Meteoroloji'nin verdiği bilgiye göre, Pazartesi günü; akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzeyi ile Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde sağanak ve yerel gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. Salı günü; Marmara’nın Doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı çevrelerinde beklenen yağışların, Bolu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli (25-50 kg/m2), Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde çok kuvvetli ve yerel olarak şiddetli (50-100 kg/m2) olması bekleniyor. Pazartesi gece saatlerinden itibaren Marmara ve Batı Karadeniz’de başlayacak kuvvetli rüzgarın, 28 Ağustos Salı günü kuzey ve iç kesimler ile Ege Kıyıları’nda kuzey ve batı yönlerden kuvvetli, Batı Karadeniz’in kıyı kesiminde fırtına ve zaman zaman tam fırtına şeklinde (70-100 km/saat) esmesi bekleniyor. 29 Ağustos Çarşamba günü, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Niğde, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde beklenen yağışların Zonguldak, Bartın, Kastamonu’nun kuzey ilçeleri, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli (25-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun’un kıyı kesimleri ile Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor”

30 Ağustos Perşembe gününden itibaren yağışlı ve serin havanın etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Perşembe gününden itibaren Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Karabük, Kastamonu, Tokat ve Ardahan çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği, hava sıcaklığının Batı’da 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

Yetkililer, Pazartesi gece saatlerinden itibaren başlayıp Salı ve Çarşamba günü devam edecek kuvvetli yağışların, fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın ve ani sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, hortum, ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, ani sıcaklık düşüşüne bağlı oluşabilecek sağlık sorunları gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşlar ve ilgililerin dikkatli olmasını istedi.