Şahin, düzenlemenin 1987 yılından sonraki olaylarda mağdur olanları kapsayacağını söyledi. Hrant Dink cinayetinde yargı sürecinin devam ettiğini söyleyen Şahin, "Dink Ailesi, 5233 sayılı yasadan istifade etmek için başvurursa, sivil şehitlikten doğan haklarını alabilirler. Ben aileyle konuşur, yeni düzenlemeyi anlatırım" dedi.

Şahin yeni düzenlemeyle ilgili şunları söyledi, "İlk belirlemelerimize göre, 4 bin 323 sivil şehit, 1791 sivil gazi görünüyor ancak başvurular doğrultusunda bu sayı artabilir. Artık ailenin 'Şehidim var' demesi yeterli. Sivil şehit yakınları ve yaralananlara geçmişe dönük maaş ödenmeyecek. Mali boyutu önemli değil. Önemli olan mağduriyeti gidermek, kalanların yanında olmak. Valilik komisyonu çalışmasını tamamladı.

Terörle mücadeleden dolayı Uludere'deki vatandaşlarımız sivil şehittir. Ölen kişilerin aileleri bu yasadan faydalanabilecek. İnşallah nisan sonu itibariyle bu yasa çıkacak. Kıbrıs ve Kore gazilerimizin başvuruları, başka bir kanunla düzenleniyor. Nevruz dolayısıyla farklı kareler gördük. Toplumun ve özellikle kadınların durumdan ne kadar rahatsız olduğunu görüyoruz. Şimdi annelerin kendi evladını korumak için geçen yıl polise el kaldıran BDP'li kadın milletvekiline tepki gösterdiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.