ABD’nin Texas Eyaleti’nde veterinerlik yapan Kristin Lindsey adlı kadının ok atarak kafasından vurup öldürdüğü sokak kedisiyle poz vermesi ülkeyi ayağa kaldırdı.
Altına “Sadece başında bir ok olan sokak kedisi iyi bir sokak kedisidir” yazdığı ve kedinin ölüsünü elinde tutarak sırıttığı bu dehşet verici pozu internetten paylaştıktan sonra çalıştığı hayvan kliniğinden kovulan Lindsey hakkında polis de soruşturma başlattı. Ancak klinikten yapılan “Veterinerlik yeminini hiçe sayarak bu tarz vahşi bir eylemi gerçekleştirdiği için işine son verdik” açıklamasına rağmen, birkaç saat sonra Lindsey’in kendi Facebook hesabında “Hayır kovulmadım. Kimse benden kurtulamaz. Ben mükemmelim” yazdığı görüldü. İnfialin artmasının ardından tüm paylaşımlarını silen ve Facebook hesabını kapatan Lindsey kayıplara karıştı.
BULANA 7 BİN 500 DOLAR ÖDÜL
Bir hayvan hakları derneği, Lindsey’i bularak adalet önüne çıkmasını sağlayacak kişiye 7 bin 500 dolar ödül vereceğini açıkladı. Yerel basın ise Lindsey’in öldürdüğü kedinin aslında kentte yaşayan yaşlı bir karı-kocaya ait olduğunu, Tiger isimli 6 yaşındaki tekir cinsi kedi için çiftin geçen çarşamba günü kayıp ilanı verdiğini yazdı.