Özgür Gündem Gazetesi, dün terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından geçici olarak kapatılmıştı. Bu haber üzerine sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapan DİSK Dış ilişkiler Koordinatörü Kıvanç Eliaçık, gazeteye sahip çıktı.
Gazeteye yapılan baskını da provoke etmeye çalışan Eliaçık, baskın ile ilgili olarak ‘Dayanışma için gelen insanlar da tutuklandı’, ‘Kürt destekçisi, sendika destekçisi günlük özgür gündem yasaklandı, ofislerine baskın yapıldı ve 23 gazeteci tutuklandı’, ‘Baskın sırasında 10 gazeteci polis tarafından darp edildi ve tutuklandı’ gibi paylaşımlar yaptı.

FETÖ’YE DE DESTEK VERDİ

Paylaşımlarıyla Fethullahçı Terör Örgütü’ne de(FETÖ/PDY) destek olmaktan geri durmayan DİSK Dış İlişkiler Koordinatörü, ‘Binlerce kamu çalışanı darbe girişimi sonrası işten çıkarıldı’, ‘Darbe girişimi sonrası diktatörlüğe bir adım daha yaklaşıldı’, ‘Darbeyi engelleyenler ve sokaklara çıkanlar kimler? gibi ifadeler kullanarak örgüte yönelik operasyonları eleştirdi.

ULUSLARARASI KURUMLAR DA DESTEK VERDİ

DİSK Dış İişkiler Koordinatörü Kıvanç Eliaçık’ın bu paylaşımlarına uluslararası kurumlar da destek geldi. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu(İTUC), Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları (EPSU), Avrupa Sendikalar Konfederasyonu(ETUC) ve Kamu Hizmetleri Enternasyoneli(PSI) gibi kurumların Türkiye aleyhine yapılan bu paylaşımları sürekli retweetlemeleri ise dikkatlerden kaçmadı.