Diyarbakır’da devriye görevi yapan iki resmi polis aracına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1’ağır 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polis memurları, arkadaşları tarafından saldırıya uğrayan ekip otolarıyla hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgilere göre olay, saat 23.40 sıralarında Kayapınar ilçesi Kayapınar Caddesi’nde bulunan Peyas Mahallesi civarında meydana geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı 2 resmi polis aracına devriye görevi sırasında boş tarladan uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıya polis ekiplerinin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1’i ağır 3 polis memuru yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişiler karanlıktan faydalanarak kaçarken, yaralanan meslektaşını yine yaralı durumda olan polis memuru hasar gören ekip otosuyla hastaneye götürdü. Durumu ağır olan 1 polis memuru hemen ameliyata alınırken, olay yeri inceleme ekipleri saldırıya uğrayan ekip otolarını hastane önünde inceledi. Durumu ağır olan polis memurunun hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Olayın yaşandığı Kayapınar ilçesinde polis ekipleri geniş çaplı araştırma yaparak, her yeri didik idik aradı. Saldırıda kullanılan silahın dipçiği de bulundu.
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü hastaneye gelerek, yaralı polis memurlarının durumu hakkında bilgi aldı. İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, olayın bilinmediğini ve konuyu değerlendirdiklerini söyledi.

SALDIRIYI YDG-H ÜSTLENDİ
PKK’nın şehir yapılanması ve asayiş birimi YDG-H, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile saldırıyı üstlendi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde Ağustos ayında 2 polis memuru düzenlenen saldırıda şehit edilmişti.
(İHA)