Diyarbakır Tabip Odası Eski Başkanı Şemsettin Koç, Radikal gazetesine yaptığı açıklamada Ergani Yolu üzerindeki Eğitim Araştırma Hastanesi’nin onuncu katında açlık grevlerindeki tutuklu hükümlülere yönelik bir operasyon sonrası için hazırlık yapıldığını söyledi.

Koç, “Aldığımız bilgilere göre onuncu kattaki Kulak Burun Boğaz Kliniği boşaltılmış. Kat, açlık grevindeki tutuklu ve hükümlülere yönelik bir operasyon sonrasında kullanılmak üzere bekletildiği yönünde bilgi aldık” dedi. Konuyla ilgili olarak bugün altı branş hekiminin de aralarında olduğu 28 kişilik bir ekiple toplantı yapıldığını da belirten Koç, “Anestezi, nöroloji, dahiliye, enfeksiyon hastalıkları, kardiyoloji ve göğüs hastalıkları uzmanları ile birlikte hemşire ve sağlık görevlileriyle bir toplantı yapılmış. Açlık grevinde olanlar için yatış olursa ne yapılması gerekir diye çalışma yapılmış. Bu konudaki eğitim çalışmasını izleyen bir doktor, tedavi süreçleri hakkında ayrıntılı bilgilendirmiş. Bu arada Malta Sözleşmesi’ndeki ‘kişinin iradesi dışında müdahale edilemeyeceği’ yönündeki içerik de aktarılmış” diye konuştu.

Kamu Hastaneler Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Dr. Muhammed Güzelkurtoğlu ise bilgisi dahilinde bir hazırlık yapılmadığını ifade etti. Gözülkurtoğlu Radikal’e yaptığı açıklamada “Günlük olarak cezaevinden kaç hasta potansiyelimiz olduğunu soruyorlar. Biz de gerek yoğun bakım, gerek diğer servisler ve görevli hekimler hakkında bilgiyi veriyoruz” diye konuştu. Güzelkurtoğlu, yine de bugüne kadar cezaevinden açlık grevindekilere yönelik olarak bir yatış olacağı yönünde talep gelmediğini belirtti.