Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından izinsiz yapılmak istenen miting nedeniyle Diyarbakır'da yoğun güvenlik önlemleri alındı.
İstasyon Meydanı'nda bugün yapılması planlanan ancak valilik tarafından izin verilmeyen miting dolayısıyla aralarında İstanbul, Ankara ve Adana'nın da bulunduğu 13 ilden gelen takviye polis ekipleri, toplanmaların olabileceği yerlerde hazır tutuluyor.
İl merkezine giriş çıkışlar kontrolü yapılırken, miting için gelenleri taşıyan bazı araçlar ile kişilerin kente girişlerine izin verilmedi.
Kentte, miting için belirlenen alana yürümek üzere yer yer toplanma girişiminde bulunan gruplara polis müdahale ediyor. Yenişehir ilçesi Ofis alt geçitte bir grubun taşlı saldırısına uğrayan bir polis otosunun camları kırıldı. BDP İl Başkanlığı binası civarında bazı kişilerin polise taş atması üzerine de polis biber gazı kullandı.
Öte yandan, merkez Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinde kepenklerin kısmen kapalı olduğu görülürken BDP İl Başkanlığı binası civarında toplanan kalabalığın bekleyişi sürüyor.