Aksaray merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında doktor, ebe ve hemşirelerin bulunduğu 29 sağlık çalışanı gözaltına alındı.Hatay'da da ByLock kullandıkları iddia edilen 31 polis gözaltına alındı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl  Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Aksaray merkezli Konya, Adana, Sivas, Muğla, Eskişehir ve  Kayseri'de haklarında gözaltı kararı verilen 43 kişinin yakalanması için operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında doktor, ebe ve hemşirelerin bulunduğu 29  sağlık çalışanı gözaltına alındı. Aksaray Devlet Hastanesinden sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler,  sorgulanmak üzere, emniyet müdürlüğüne götürüldü.Adreslerinde bulunamayan 14 kişinin yakalanması için çalışmaların  sürdüğü öğrenildi.

HATYA'DA POLİSLERE OPERASYON: 31 GÖZALTI 

Hatay'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları iddia edilen 31 polis gözaltına alındı.