Şehidin Adana’daki eniştesi Turgay Kaya, kayınbiraderi Ahmet Toprakoğlu’nun 5 yıllık polis olduğunu, 2 yıldır Cizre’de görev yaptığını söyleyip, "5 ay önce nişanlanmıştı, Haziran’da düğünü yapacaktık. Düğün salonunu birkaç gün önce kiralamıştık" dedi.

Dün Cizre’deki izinsiz Nevruz kutlamasında görev yapan polis memurları Ahmet Toprakoğlu ve Cihangir Ata, göstericiler arasında bulunan ve çocukları siper yapan kişilerin ;uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte ağır yaralandı. Diyarbakır’daki Dicle Üniversite Tıp Fakültesi’ne kaldırılan yaralı polislerlerden Ahmet Toprakoğlu, bu sabah şehit düştü.

Mersin’in merkez Mezitli İlçesi’nde yaşayan anne Düriye ve baba Cebrail Toprakoğlu oğullarının vurulduğu haberini alınca Diyarbakır’a gitti. Düğün hazırlığı yaptıkları polis oğullarının şehit olmasıyla yıkılan Toprakoğlu çifti, ay- yıldızlı bayrağa sarılı tabutunun konulduğu helikopterle Adana’ya döndü.

Şehit polis Ahmet Toprakoğlu’nun Adana’nın merkez Sarıçam İlçesi İncirlik Mahallesi’nde yaşayan ağabeyi Ferhat Toprakoğlu’nun evine ise acı haber ulaşınca, yakınları birbirlerine sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

ÜNİVERSİTEDE BİRİNCİLİKLE MEZUN OLMUŞ

Şehidin eniştesi Turgay Kaya, kayınbiraderinin İstanbul’da görev yaptıktan sonra Cizre’ye tayin olduğunu söyledi. Şehit Ahmet Toprakoğlu’nun geçen yıl Ebru Akalın ile nişanlandığını ve önümüzdeki Haziran ayında düğün yapmak için hazırlıklara başladıklarını anlatan Turgay Kaya, "Düğün salonunu birkaç gün önce kiralamıştık. Düğünü yapıp, mutlu bir hayat yaşamayı hayal ediyorlardı. Konya Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden birincilikle mezun olmuştu. Yedek subay olarak askerliğini yaptıktan sonra polislik sınavlarına girip, kazandı. Bir çok yerden iş teklifi almasına rağmen kabul etmedi. Polislik mesleğini çok seviyordu" diye konuştu.

Şehit polisin cenazesi, Diyarbakır’daki törenin ardından öğle saatlerinde helikopterle Adana’ya getirilip, Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. 5 çocuk annesi anne Düriye ve baba Cebrail Toprakoğlu, İncirlik Mahallesi’nde büyük oğullarının evinde taziyeleri kabul etti. Şehidin ailenin en küçük bireyi olduğu öğrenilirken, 3 kız kardeşi sinir krizleri geçirip, ağıtlar yaktı.

Şehit Toprakoğlu’nun cenazesi yarın Adana’da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.