Bitlis merkez Zeydan Mahallesi muhtarı Hikmet Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve eşi vefat eden kadınlara ayda 250 lira maaş bağlamasının güzel bir uygulama olduğunu belirterek, bunun dul erkekler için de uygulanması gerektiğini söyledi.

Mahallesinde 14 dul kadın ile 7 dul erkek olduğunu ifade eden Kandemir, dul kadınların yaşadığı sıkıntılar olduğu gibi dul erkeklerin de yaşadıkları maddi sıkıntıların farkında olduğunu belirtti.

Kandemir, dul kadın çocukların eğitimine baktığı gibi dul erkeklerin de okuması ve topluma kazandırılması gereken çocuklarının olduğunu bildirdi. Bu konuda bir yasal düzenleme yapılması talebi için durumu Bitlis milletvekillerine aktardığını dile getiren Kandemir, dul kadınlara maaş bağlanması için uygulanan yasada değişilik yapılarak, yetim çocuklarına bakmakla mükellef olan dul erkeklere de maaş bağlanmasının söz konusu olabileceğini vurguladı.

Dul erkeklerin de çocuklarının eğitimlerini tamamlamaları ve onları topluma kazandırmaları gerektiğini ifade eden Kandemir, ''Bu çocuklar topluma kazandırılmazsa vahim bir durum ortaya çıkar. İnternet üzerinden araştırma yaptım. Türkiye genelinde 100 binin üzerinde dul kadın var. Bu rakamı göz önüne aldığımızda dul erkek sayısı da yaklaşık bu kadardır'' dedi.