ABD’nin en önemli üç düşünce kuruluşu, liberallerin kalesi olarak bilinen Brookings Enstitüsü’nde bir araya gelerek Suriye kriziyle ilgili bir savaş oyunu oynamıştı. ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan’ı temsilen üç takım halinde yürütülen simülasyonda, Türkiye'deki bombalama olaylarının artmasının ardından Türkiye, Suriye’yi kısmen işgal etmişti.

Oyundaki senaryo şöyleydi:

"Önce Suriye’deki olaylarda ölenlerin sayısının artması meselesi gündeme geldi. Türkiye yine müdahaleden uzak durdu. Bu kez Suriye’den kaçan mültecilerin sayısı arttı. Bu da Türkiye’nin müdahalesine yetmedi. Senaryonun ilerleyen kısımlarında ne zaman ki Türkiye’de bombalama olayları başladı. Tüm dengeler değişti. Ve sonunda Türkiye, Suriye’ye tek başına girmek zorunda kaldı. Böylece ABD ve Suudi Arabistan ekiplerinin istediği oldu, Türkiye Suriye’ye bir askeri müdahaleye başladı.

Senaryoda bombalamaların nerelerde olduğu tek tek belirtilmedi. Ama Türkiye ekibinin konuyu kendi içindeki değerlendirmesinde Gaziantep ve Kahramanmaraş gündeme geldi. Bombalamaları kimin yaptığı da söylenmedi."