Esenler'de bazı şüphelilerin, silahla vurdukları kişinin minibüsünü gasp etmesi üzerine İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda yakalanan 4 şüphelinin banka soygunu hazırlığında olduğu öne sürüldü. Operasyon anı polis kamerasına yansıdı.

OLAYI İSTİHBARAT BİRİMLERİ ORTAYA ÇIKARDI

İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada konunun terör bağlantısı olabilme ihtimali nedeniyle, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri devreye girdi.

Yapılan takipler neticesinde, kimlikleri tespit edilen 4 kişi geçtiğimiz salı günü gözaltına alındı. Şüphelilerin El – Kaide terör örgütü ile bağlantılı olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, " Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince koordineli olarak dini istismar eden bir terör örgütü ile bağlantılı eylem arayışı içerisinde olan kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonel çalışmada 4 kişi yakalanmıştır" denildi.

ÜZERLERİNDE YÜKLÜ MİKTARDA BOMBA MALZEMESİ BULUNDU

Yapılan açıklamada ayrıca, şebekenin banka soygunu gerçekleştirmeyi planladıkları da belirtilirken, yapılan operasyonda yaklaşık 4.5 kilo potasyum klorat, 250 gram TAPT ve 2 kilo hidrojen peroksit tipi patlayıcılar ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, 1 AK 47 tipi uzun namlulu silah, 2 tabanca, 10 adet 7.62 mm çapında fişek ve bol miktarda doküman ele geçirildiği de ifade edildi.

MİNİBÜS'ÜN PLAKASINI SÖKMÜŞLER

Esenler'de yapılan operasyonda gözaltına alınan terör örgütü şüphelilerinin, gasp ettikleri minibüsün plakalarını söktükleri de belirtilirken, bu aracı banka soyguna ya da farklı eylemlerde kullanmayı planladıkları iddia edildi.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının yurt dışına yasadışı yollarla çıkış ve girişlerinin olduğu öğrenildi. 4 şüpheli, emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.