11 milyon emekli, yılan hikayesine dönen maaş promosyonlarıyla ilgili çalışmanın Kurban Bayramı öncesinde tamamlanmasını ve ödemelerin yapılmasını bekliyor.

Milyonlarca emekli, maaşları üzerinden alacakları promosyonla ilgili çalışmanın tamamlanmasını bekliyor. Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Nalan Akcan ve Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, yaptıkları ortak açıklamayla yılan hikayesine dönen emekli promosyonlarının Kurban Bayramı öncesinde ödenmesini beklediklerini belirttiler.

“EMEKLİLERİMİZİN BOYNU BÜKÜK, CEPLERİ BOŞ”

Yıllardan beri emeklilere promosyon verileceği söylenmesine rağmen hiçbir gelişmenin olmadığının vurgulandığı açıklamada, “Hükümet her sıkıştığında basında ‘emeklilere müjde' başlıklı haberler yapıyor, ama her seferinde emeklilerimizin boynu bükük, elleri ve cepleri boş kalıyor. Emeklilerimizin hakkı olan promosyon ödemelerinin daha fazla sürüncemede bırakılmasının hiçbir mantıklı açıklaması yoktur. Milyonlarca vatandaşımızın umutlarıyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Biz bu Kurban Bayramı öncesinde promosyonların ödenmesini bekliyor ve istiyoruz. Yetkililerin artık kaçacak yeri, sığınacak mazereti kalmamıştır” ifadeleri kullanıldı.

BAŞBAKAN'IN ONAYINDA

Emeklilere promosyon ödemesiyle ilgili çalışmanın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanarak Başbakan Binali Yıldırım'ın onayına sunulduğu belirtiliyor. Başbakan'ın onayının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu bankalarla protokol imzalayacak ve promosyon ödemeleri yapılacak. Promosyon tutarında, emeklinin maaşı ve maaşını bankada tuttuğu süre belirleyici olacak. Anlaşmaların 3'er yıllık dönemler halinde yapılması ve promosyonların da yıllık 150 ile 300 TL arasında olması bekleniyor.