Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hükümetin ve bakanlığın gündeminde emeklilik yaşının yükseltilmesine ilişkin bir çalışma olmadığını bildirdi.

AA muhabirinin "Genç yaşta emekliliğe son" başlığıyla bir gazetede yer alan haberi hatırlatarak, "Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilik yaşının yükseltilmesine ilişkin bir çalışma olduğunu ifade etti. Böyle bir çalışma var mı-" sorusu üzerine Bakan Çelik, "Ne hükümetimizin ne de bakanlığımızın gündeminde emeklilik yaşının yükseltilmesine ilişkin bir çalışma yok" dedi.

Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Tasarısı'nın Tbmm Genel Kurulu'nda görüşülmesine bugün devam edileceğine işaret eden Çelik, söz konusu tasarının tek gündemleri olduğunu vurguladı.

TARTIŞMALAR BÜTÇE AÇIKLANIRKEN ÇIKTI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz gün bütçe rakamlarını açıklarken Sosyal Güvenlik Sistemi'ne yapılan kaynak aktarımına çeki düzen vereceklerini belirterek, yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren kritik bir imada bulunmuştu.

Şimşek, "Dünyada emeklilik yaşının 48-49 olduğu başka ülke yok. Ama Türkiye'de bu devam ediyor" demişti. 2007'deki reformla emeklilik yaşı 65'e çıkarılmıştı. Ancak reform kapsamına, yıllar içinde kademeli olarak geçildiğinden, halen daha erken yaşta emekli olunabiliyor.

Şimşek, sisteme bu yıl 69 milyar lira aktarıldığını, 2013'te bu rakamın toplam 72.9 milyar liraya çıkacağını vurgulamıştı. Bu toplamın içinde açığın finansmanı için 25 milyar liralık harcamanın bulunduğunu söyleyen Şimşek, sosyal güvenlik harcamalarını azaltmaya dönük reform çalışmaları bulunduğunu kaydetmişti.