Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Eylül ayında hayata geçirilen Anne Üniversitesi'nin ilk mezuniyet törenine; Emine Erdoğan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu, mezun olan anneler ve çok sayıda davetli katıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde gerçekleştirilen törende, mezun anneler son derslerini Emine Erdoğan'ın katılımıyla birlikte dinledi. 9 ayrı dersten 48 saat eğitim gören anneler 8 hafta boyunca uzman akademisyenler tarafından eğitim aldı. Diplomalarını Emine Erdoğan'ın elinden alan 61 mezun, sahneye çıkarak keplerini havaya attı.

Törende konuşan Emine Erdoğan, “Ülkemizde bir 10 yıl öncesine kadar kadınların doğum sırasında ölümü ve bebek ölüm sayısı fazlayken bugün bu oran artık çok aza indi. Bunların hepsi eğitimle oldu. Anneler tecrübe ve eğitimi birleştirerek daha da kültürlü oldular. Gece gündüz çabalayarak emek harcayıp çocuklarını eğittiler. Hepimiz için aydınlık bir nesil inşa ediyorlar. Anneler daha fazla donanım sahibi olmalılar. Üniversitedeki bu eğitim de, katılan anneler için çok yararlı olacaktır.” dedi.

Annesini geçen yıl kaybeden Güldal Akşit ise, “Kadınlarımız, annelerimiz çok kıymetli. Annelerimiz omuzlarına yaslanıp sırtımızı dayayacağımız dev dalgalar gibidir. Annemi geçen sene kaybettim ben. Annemin hep yanımda olacağını sanırdım. O yüzden annelerimiz hayattayken kıymetin bilmeliyiz.” şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu da, eğitim verdiği günlerden bir anısını şöyle paylaştı: "Doğu'da 10 yıl görev yaptık. İletişimde güçlük çeken, Türkçe bilmeyen anneleri evlerinden çıkarmak için çok mücadele verdik. Aşama aşama ilerleyip ellerine diploma vermelerinin zevkini yaşadık. Daha sonra içlerinden biri söz hakkı alarak kürsüye çıktı ve bana köylerinin ilk kadın muhtarı olacağını söyledi. O kadar sevindim ki ‘bana da haber ver, yoksa darılırım' dedim."