Dünyayı saran oyunların en popüleri ve en çok kullanıcı sayısına ulaşmış olanı agario private server oyunu olmaktadır. Mobil cihazlardan da oynanabilen oyun için hiçbir dosya veya eklenti indirmeye gerek yoktur. Birçok farklı agario oyun sitesi bulunmaktadır. Beğenilen bir sitede oynanabilmektedir.

Kolay bir oyun içeriği sunan agario play oyunu Mouse, boşluk ve X tuşları ile oynanmaktadır. Kolay bir oynanış şekli sunan oyunda diğer oyunculara karşı da mücadele etmek zorundasınız. Mouse ile hareket ettirilen geometrik oyun karakterinin en büyük boyuta ulaşmasını sağlamanız gerekiyor. Oyun içerisinde küçük kütleli oyun karakterlerini yiyerek büyümeli ve aynı zamanda büyük oyun karakterleri tarafından yenmemek için de dikkatli olunmalıdır.

Mouse dışında agar.io oyununda X tuşu ile büyük boyutlara erişen oyun karakteri dışarıya küçük yemler atar. Böylece bu yemler küçük boyutlu karakterleri kendine çeker ve böylece onlar için tuzak kurulmuş olur. Bu dışarı atılan parçalar ile dost karakterler de beslenmektedir.
Boşluk tuşu ise çok büyük boyutlara gelen oyun karakterini ikiye bölecek ve daha hızlı hareket edilmesini sağlayacaktır. Tabi bir süre sonra tekrardan birleşme olacaktır. Oldukça heyecanlı bir oyun olan agario oyununda oldukça eğlenecek ve günün yorgunluğunu atma da oldukça etkili bir oyun içeriği oluşturacaktır.