Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Güzel bir Türkiye için tabii ki evet" programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında güzellik uzmanlarının tıbbi cihaz kapsamına girmeyen cihazların kullanılması ve bu belgeleri düzenleyen Bakanlar Kurulu kararını imzalayarak, "Hayırlı olsun" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Pek çok kişi 16 Nisandan sonra ne olacak sorusunu soruyor. Bu soruya en güzel cevabı sizler vermişsiniz. Söyleyim daha güzel bir Türkiye olacak. 14 yıl bu ülkede bizler bir sessiz devrim gerçekleştirdik. Bunu bize bugün saldıran konuşuyor. Neydi o göreve geldik, başbakan oldum, 100 günlük bir program. 100 günde Türkiye tırmanmaya başladı. Hamdolsun kişibaşı milli geliri 3 bin 500 dolar olan Türkiye 11 bin dolara çıkmış vaziyette. Adama sormazlar mı 10 yıllar boyu bu ülkede bizi 3 bin 500 dolarlarda niye süründürdünüz diye sormazlar mı?

Okmeydanı SSK'ya giderdik, hijyen şartları olmayan bir hastaneydi, ana muhalefetin başındaki zat müdürlük yaptı.

Biz milletimizin derdini çözemezsek bu hayat bize haram olsun.

HAYIR ÇADIRINA ZİYARET

Dün bir hayır çadırına girdim, 'Niye hayır diyorsunuz' dedim. 'Çağdaş bir Türkiye için' dediler. 'Neyiniz eksik dedim' cevap yok. Cevap yok. Sloganik konuşmuyorum, niye neyi yapıyoruz bunu bilelim. Şu anda Türkiye'de, Yavuz Sultan Selim Köprüsü var. 4 geliş, 4 gidiş, bir de tren ilave ediyoruz. 

Bir tanesi hemen atladı 'Niye Yavuz Sultan Selim Köprüsü' dediniz. Yazıklar olsun, iyi tanıyamamışsınız. Böyle bir sultanın ismini oraya vermekten daha doğal bir şey olabilir mi? Neyi neden, nasıl; bu soruyu kendimize sormazsak cevabı bu şekilde alıyoruz. 

Eskiden diyorlardı ya 'Çılgın Türkler' diye, Türkler çıldırdı diyorlar şimdi. 16 Nisan sonrası daha güzel bir Türkiye olacak. Demokraside, hak ve özgürlüklerde daha güzel bir Türkiye olacak.

"YOLUMUN ÜZERİNDE BİR KUAFÖR SALONU VAR..."

Ne diyorlar (kurucusu olduğu için konuşuyorum), Bu Ak Parti bizim yaşam koşullarımıza müdahale ediyor. Kardeşlerim hanginize müdahale edildi. 14 senede böyle bir müdahale söz konusumu? Ama bazıları için yalan adeta makine! Yalan, iftira her şey bunlarda var. Ama biz daha güzel bir Türkiye'yi göreceğiz. Şimdi yolumun üzerinde bir kuaför salonu var. Ne zaman oradan geçsem hemen caddeye çıkıyorlar. Bu bir sevda meselesi, aşk meselesi. 

Tabi her biriniz inanıyorum ki aynı noktadasınız. Cumhurbaşkanlığı makamına muhtarları almazlardı ki.. Şu ana kadar 16 bin tane muhtar geldi buraya. Ana muhalefetin başındaki zat benim BM'deki konuşmam için adeta muhtarlara konuşuyor gibi konuştu diyor. Ama şimdi kendisi de muhtarlarla konuşmaya alıştı. Her hafta muhtarları ağırlarım, onların sorunlarını bakanım alır, ondan sonra ben konuşurum, ondan sonra yemek yeriz, fotoğraf çektiririz, hediyemizi verir, uğurlarız.

Şu anda doğalgazın ulaşmadığı il kalmadı. 81 ilin tamamına doğalgaz ulaşmış durumda. Biz geldiğimizde 6 vilayette vardı. Bunlar çağdaş olmak, modern olmak nedir bilmiyorlar. Lafla değil, icraatla oluyor. 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Anayasa değişikliğiyle gelen yeni sistem, Türkiye'nin hedeflere yürüyüşünü hızlandıracaktır. Son 14 yılda attığımız adımlarda bize çelme atanlar, burnumuzdan getirenler 14 yılı örnek gösteriyor. Biz neyi başardıysak, bunlara rağmen başardık. 14 yıldaki istikrar ve güven ortamını sürdürmek istiyoruz. Mevcut sistemle zaten aynı idealleri paylaşan kadrolar olarak uyumlu çalışıyoruz.

Daha ileri gitmek için neden adım atmıyoruz? Biz şu anda ekonomide nasıl büyüdüysek, bundan sonra bunu katlayarak büyüyeceğiz. 2023 bunun iki katı olacak. Türkiye altyapısıyla, üstyapısıyla büyümeyi hızlandırarak devam ettirecektir. Dışarıdan gelenler de buna hayran oluyor.