Erdoğan'dan AK Partili vekillere fire resti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti milletvekillerine, TBMM’ye gönderilecek olan anayasa paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TBMM’deki ihtisas komisyonlarının üyelerini gruplar halinde kahvaltıya çağıran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son grup olarak komisyonlarda görevi olmayanlarla dün bir araya geldi.

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri nedeniyle öncekilere kıyasla kısa süren kahvaltıda Erdoğan, AK Parti milletvekillerine, TBMM’ye gönderilecek olan anayasa paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, “MHP ile AK Parti birlikte çok önemli bir uzlaşmaya imza attı. Ben MHP’nin genel tavrını olumlu buluyorum. Bu tavrı Genel Kurul’da da sürdüreceklerine inanıyorum. AK Parti’ye sonuna kadar güvenirim. Anayasa paketi, Meclis’ten 330’un üzerinde geçecektir. Bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum” dedi. Erdoğan, AK Parti’de fire olmayacağını da söyledi. Yaklaşık bir saat süren toplantıda, ekonomi ağırlıklı konuşmalar yapıldı. Milletvekilleri, vatandaşlara yapılan döviz bozdurma çağrısının ardından dolarda yaşanan düşüşü çok olumlu bulduklarını dile getirdi.

‘YALNIZ KALDIM’ DEMEDİM

Kahvaltıda, bazı milletvekilleri Cumhurbaşkanı’nın faizlerin düşürülmesi konusunda, “Yalnız kaldım” sözlerini anımsatarak, “Biz sizin yanınızda olduk hep” dediler. Erdoğan ise “Ben aslında orada ‘yalnız kaldım’ demedim. Bir yanlış anlaşılma söz konusu oldu. Ben ‘yalnız kalsam da’ faizlerin düşürülmesini savunacağım demek istedim. Çünkü faizler düşerse, yatırımlar artar, işsizlik azalır. Bu çok önemli. Ben son 5 yıldır bu faizlerin düşürülmesi konusunda ısrarcı oldum. Sonuna kadar da bunu savunacağım” dedi.