Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar

İstanbul Kitap Fuarı'nın temasının 15 Temmuz olarak belirlenmesini son derece anlamlı buluyorum

Batı yaşadığı olayları asla ve asla unutturmuyor. Bu ülke 10 yıllar boyunca Gece Yarısı Ekspresi gibi 3. sınıf propagandayı temizlemekle uğraşmıştır. 

Teröristleri kahramanlaştıranların art niyetli bir kurgu bulunuyor. 15 Temmuz'da yapılan şanlı direniş görmezlikten gelinmiştir.

Çin'in meşhur Tian Men meydanındaki  bir fotoğraf üzerinden yıllarca propaganda yapanlar 15 Temmuz'u görmediler. 

Diriliş'i anlata anlata bitiremediler

Nitelikli eserimizi önce kendimiz anlatmalıyız. Gittiğimiz her yerde bir şeyi özellikle dinledik. Diriliş dizisini anlata anlata bitiremediler. 

Bunun devamı gelecek inşallah.

 "Söz uçar yazı kalır... Fransız İhtilali ve DünyaSavaşlarıyla ilgili binlerce romana, filme rastlayabilirsiniz. Batı toplumları bu olayları sürekl işleyerek unutulmasına izin vermedi. Öte yandan kendi tarihimizi inceleyen eserlerin önemli bir kısmının oryantalist bir şekilde ele alınmasıda ayrı bir sorunumuzdur. Biz kendi tarihimizi yazmayınca malesef başkalarına esir oluyoruz"

Sipariş çalışmalarla bir yere varamayız

Bizler ilk emri "oku" olan bir dinin insanlarıyız. Bizim tarihimizde kalem kıçtan önce gelir. Bu millet sıradan bir millet değil.

Her başarının ardında büyük bir bilgi birikimi vardır. Bunun için son 14 yılda eğitime çok önem verdik. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak içinde büyük bir çaba sarfediyoruz. Ama buna rağmen kitap okuma oranları çok düşük artırılmalı.

Türkiye'nin ekonomi ile birlikte kültür, sanat,, kitap alanlarında da ilk 10'a girmesini istiyorum

Twitter uyarısı

Arama  motorlarıyla  internetteki bilgi kırıntılarıyla , 140 karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye vakıf olunamaz. Alim olunmaz. Bilgi ilim hikmet ve idrak için fikir çilesi çekmek gerekeiyor. Zamana meydan okuyan eserler bırakmak için zahmette emek de şarttır.  Kitapla, kalemlei kitap fuarlarıyla münasebetlerimizi düzenlememiz gerekiyor.

Size güveniyoruz gençler. 16 Nisan birinci derecede sizin

Cumhurbaşkanı Kütüphanesi inşaa ediliyor

Külliye alanının güney tarafında Cumhurbaşkanlığı kütüphanesi ve sergi alanı inşatına başladık 5 bin kitap olacak. 24 saat açık olacak kütüphanemizden tüm vatandaşlarımız yararlanacak.