Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İSEDAK toplantısına katıldı. Toplantıda kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

O BÖLGEDE IŞİD YOK, KİMSE KİMSEYİ ALDATMASIN
Erdoğan, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağına ilişkin "Uçakların orada IŞİD'e karşı oldukları ifade ediliyor. Bu bölgede IŞİD terör örgütü yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Çocukların açlıktan öldüğü bir dünyada hiç kimsenin huzur bulamayacağı açık. Şu an 380.000 Suriyeli masum, rejimin devlet terörü neticesinde katledildi. DEAŞ, Boko Haram gibi örgütler İslam dünyasının başkaları tarafından tanzimine aracılık ediyor.

Nijerya'da ölenlerle Mali'de ölenler arasında hiçbir ayrım yapmadık, yapmıyoruz. Sadece var olma mücadelesi veren Iraklı ve Suriyelinin yüzüne kapanan kapılar sorunu derinleştirecektir.

10 KEZ İKAZ EDİLDİ
Hava sahamızı ihlal eden milliyeti belli olmayan 2 uçak 10 kez ikaz edildi. İkazlarımıza rağmen uçaklardan biri sınır ihlaline ısrarla devam etti. Bunun üzerine bölgede görev yapan jetlerimiz uçağı düşürmüştür.

KİMSE KİMSEYİ ALDATMASIN
Uçakların orada DAEŞ'e karşı oldukları ifade ediliyor. Bu bölgede DAEŞ terör örgütü yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın.

TÜRKİYE GERİLİMİN TARAFINDA DEĞİL
Türkiye gerilimin tarafında değil, barışın ve diplomasinin tarafındadır. Hiç kimse bizden egemenlik haklarımızın ihlal edilmesine, hak ve hukukumuzun çiğnenmesine sessiz kalmamızı beklemesin"

PUTİN'İN ÖZEL TEMSİLCİSİ DE TOPLANTIDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık yaptığı İSEDAK toplantısına Putin'in Özel Temsilcisi Büyükelçi Konstantin Shuvalov da katıldı.