Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'ya hareketinden önce açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

Son saldırılar terörün bölgesel bir mesele olmadığını bir kez daha göstermiştir. Terör eylemlerinde hayatını kaybedenlere taziyelerimi sunuyorum. Hala benim teröristim, senin teröristin ayrılığının yapılması bazı yerlerde devam ediyor. Küresel meseleler, küresel boyutta ele alındığı sürece çözüme kavuşabilir. Terörün panzehiri ise kesinlikle dayanışmadır. Bu anlamda NATO'nun daha faal olması gerekiyor.

Zirve kapsamında bazı devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmeler yaparak meseleleri istişare edeceğiz. Zirveden önce sayın Tusk ve Juncker ile ortak bir görüşme yapacağım. Türkiye-AB ilişkilerindeki son durumu ele almayı öngörüyoruz. Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızla da bir araya gelecek hasret gidereceğiz.

"BU SEYAHATTEN SONRA MYK'YI BELİRLEYECEĞİZ"

Bu seyahatten sonra değerlendirmelerimizi yapıp MYK'yı belirlemiş olacağız. Biz de A takımı, B takımı yok. Hepsi A takımında. 

"2019'A KADAR DEVAM EDECEK BİR YOL HARİTASI OLACAK"

Kongre kapanışındaki ifade ettiğim gibi tüm bakan arkadaşlarımızdan 6. ayın sonuna kadar, yıl sonuna kadar devam edecek yol haritası isteyeceğim. Tüm bakanlıklar yıl sonuna kadar neler yapacaklar. Bu yol haritası 2019'a kadar devam edecek bir yol haritası olacak ve her bakan ve bakanlık önümüzde ne var, ne yapacağız, bunları altındaki tüm çalışma arkadaşları ile paylaşacak.

"2019 SÜRECİ ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Cumhurbaşkanlığında oluşturacağım bir ekiple ve partimizde oluşturacağımız ekiple bu yol haritasını takibe alacağız. Zira önümüzde 2019 süreci ülkemiz için çok çok önemli bir süreç.

"KABİNEYİ BİNALİ BEYLE DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Başbakan vekili olarak Binali Bey'le de kabinenin değerlendirmesini yapacağız. Yapılması gereken bir şey varsa kararlaştırır adımlarını atarız.

Parlamentodaki haftalık salı toplantıları dışında, parlamentoya gideriz ama tabii ki, Meclis salonuna girmek gibi bir durumumuz olmaz. Böyle bir konumum yok. Grup toplantıları olsun, oralarda haftalık konuşmalarımızı da yaparız ona mani bir hal yok.

ÖMER FARUK KAVURMACI SORUSUNA NET CEVAP

Siyasette FETÖ temizliğinin yapılmadığını iddia edenin somut olarak ortaya koyması lazım. Ömer Faruk Kavurmacı olayı yargıyla alakalı bir konu. Denetimli serbestlik kararı vermiş, yargı süreci devam ediyor. Yargıyla ilgili bir sorun. Bunun üzerinden AK Parti'ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil.