AK Parti'nin İstanbul'da gerçekleştirdiği bayramlaşma programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

Rabbim’den bizlere hep birlikte nice Ramazanlar, nice bayramlar görebilmeyi nasip etmesini istiyorum. Tabii böyle bir günde asıl ve öncelikle anmamız gerekenler şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Çünkü bugün burada bulunuyor olmamızı onlara borçluyuz.

Bu can bu tende oldukça beraberiz. Gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakmanın peşindeyiz. 

Türkiye bir yandan terör örgütlerinin hain saldırılarıyla, bir yandan diplomatik ayak kaydırmalarla, diğer yandan ekonomik suikastlarla aynı anda mücadele ediyor. Durmak yok yola devam, derdimiz bu.

ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Suriye'de terör koridoru kurma girişimini Fırat Kalkanı ile önledik ama müttefik bildiklerimiz terör örgütü ile işbirliği yapıyor.

Suriye'nin kuzeyinde bir terör devleti kurulmasında asla müsaade etmeyeceğiz. 

Terör örgütüne verdiklieri silahları geri alacaklarını söyleyerek Türkiye'yi kandırdıklarını sananlar büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını anlayacaklar. terör örgütlerine verilen silahlarla ülkemizdeki dökülen her damla kanın faturasını o silahların asıl sahiplerine çıkaracağız.

Asla taviz yok... Türkiye bir çadır devleti değildir bunu herkes bilsin.

Türkiye'ye saldıranların başlarını inlerinde ezmeye devam edeceğiz.

Suriye'de seçtiğiniz terör örgütü ile nasıl bir geleceğimiz olur bilmiyorum ama bizimle bir geleceğiniz olmayacağını bilmelisiniz.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE YOL YÜRÜRSENİZ

Yılanları besleyenlerin damarlarında o zehirle uyanacakları günler çok yakındır.

Meşru müdafaa hakkımızı engellemek isteyenlere mesajım şudur; terör örgütüyle yol yürürseniz bizimle bir geleceğiniz olmayacak çok iyi bilmelisiniz. Aynı şekilde ülkemizde darbe girişiminde bulunan terör örgütünün elebaşını ülkenizde bulundurarak Türkiye'nin gönlünde kapanmaz bir yara açıyorsunuz.

ONLARIN HİÇBİRİ ARAMIZDA YOK

Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye’yi kronik sorunlarında kurtarıp, ülkemizi bu seviyeye getirme başarısını hep birlikte gösterdik. Manşetlerle çarpışa çaprışa, partimize kurulan tuzakları boza boza bu günlere ulaştık. Bu yola sadece başımızı değil, bedenimizi, vücudumuzu bütün ruhumuzu koyduk. Birileri gibi fildişi kulelere kendimizi hapsetmedik.

Bu süreçte elbette nefesi kesilenler, soluğu yetmeyenler, niçin siyaset yaptığını unutanlar, makam mevki hırsına kendini kaptıranlar oldu. Bugün onların hiçbiri aramızda yok. Şayet bir şekilde kendilerini gizleyerek hala etrafta dolaşanlar varsa onların da hesaplarının görüleceği günler yakındır. Ama hamdolsun Ak Parti’nin ana omurgası sapasağlam ayaktadır.

FETÖ'CÜLERİ BİLİP DE SÖYLEYEMEYEN SORUMLUDUR

Nerede bildiğiniz bulduğunuz bir FETÖ mensubu varsa bizlere bildireceksiniz. Eğer bildirmiyorsanız sorumlusunuz. Bu ülkeyi, bu ümmeti parçalayanlara bunun hesabını sormaya devam edeceğiz.