Erdoğan, bir mektupla uyardığı Sarkozy'ye dün de "Asıl soykırımcı sizsiniz" mesajı verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi, gönderdiği mektupla sert bir şekilde uyaran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün de Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında Cezayir ve Ruanda katliamlarını hatırlattı.

'KENDİ KİRLİ - KANLI TARİHLERİNE BAKSINLAR'

Erdoğan, Batılı kaynakların 8 Mayıs 1945'te öldürülen 100 Fransız askerini öne çıkarırken, sayısı 45 bin olduğu söylenen Cezayirli şehitlerden bugün hiç kimsenin bahsetmediğini ifade ederek, "Aynı şekilde 1994'de Ruanda'da 800 bin insanın katledilmesinde Fransa'nın rolü hiç tartışılmıyor. Hiçbir tarihçi, hiçbir siyasetçi bizim tarihimizde soykırım göremez. Soykırım görmek isteyenler dönsünler ve kendi kirli kanlı tarihlerine baksınlar'' diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN TARİHİNDE SÖMÜRÜ YOKTUR'

1911 yılında Libya'nın işgaline karşı, başta gazi Mustafa Kemal olmak üzere Osmanlı Ordusunun Libyalılarla omuz omuza mücadele verdiğini, Libya'yı birlikte savunduklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin tarihinde sömürü yoktur, emperyalist yaklaşım yoktur. Türkiye'nin tarihinde, bir ülkeyi işgal etmek, ardından da o ülkenin tüm kaynaklarını çalmak yoktur. Kendi tarihleriyle yüzleşemeyenlerin, asılsız iddialar üzerinden Türkiye tarihine saldırmaları çok ciddi bir samimiyetsizlik göstergesidir. Tarih, parlamentolarda yapılan oylamalarla yazılmaz. Tarih, popülizm uğruna, oy toplamak uğruna çarpıtılamaz. Hele hele parlamentolar, tarihin araştırılmasını, konuşulmasını, tarihi yalanların eleştirilmesini engelleyemez.''

'TARİH DİKTATÖRLERİ AFFETMEMİŞTİR'

Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Suriye'deki uygulamayı şu anda bir diktatörlük uygulaması olarak görüyoruz. Tarih diktatörleri affetmemiştir. Suriye'deki gelişmeler bu şekilde devam ettiği takdirde, bunu Suriye'nin mevcut yönetimi de görmek durumundadır. Şu anda elindeki silahlarının gücüyle, silahsız insanlara karşı ayakta durmaya çalışan bir rejim söz konusudur. Bu rejimi destekleyenler de bu zulme ortak olmaktadır" dedi.