Başbakan Erdoğan, İspanyol Başbakanı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında AB, Suriye ve Filistin konularını ele aldıklarını belirtti. Başbakan Erdoğan, Türkiye olarak İspanya'nın ve dolayısı ile AB'nin ekonomik krizden çıkmasını arzu ettiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaklaşımının siyasi olduğunu, İspanya'nın kadirşinaslık ve ahde vefa bakışı ile Türkiye'ye yaklaşımından mutluluk duyduklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de yaşanan olaylara ilişkin ''Bu dünya hiçbir zaman zorbalara kalmamıştır, zalimlere kalmamıştır. Siyasetçi adil olduğu sürece karşılığını bulur'' dedi.Türkiye-İspanya 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Zirvesi'nin ardından Başbakan Erdoğan ile İspanya Başkanı Mariano Rajoy ortak basın toplantısı düzenledi.

ESAD'IN SONU DA AYNI OLACAK

Suriye'deki olaylarda 50 bin civarında kişinin öldürüldüğüne dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bunlar acımasızca havadan bombardımana tabi tutulmak suretiyle öldürülen insanlardır. Hep şunu söylüyorum. Bu dünya hiçbir zaman zorbalara kalmamıştır, zalimlere kalmamıştır. Siyasetçi adil olduğu sürece karşılığını bulur. Adil olmayanlar ise tarihte olduğu gibi onlar zulümleri ile baş başa kalırlar ve hiçbir millet zalimlere yaşama hakkı tanımaz. Sonunda Suriye'nin de Suriye'nin başındakilerinin de uğrayacağı netice budur. Bunu inanarak söylüyorum. Şu anda da gidiş orayadır.''

İspanya'da düzenlediği basın toplantısında soruları cevaplayan Erdoğan, "Siyasette bir gerçek vardır. Attığınız her adımın beğenenleri olur, beğenmeyenleri olur. Yüzde 100 herkes beğenecek, diye bir şey yok. Böyle bir adımı atmaya yürütme kendini görevli hissediyorsa demek ki bir yerde bir sıkıntı var. Bir sıkıntı olduğu için bu adım atılıyor. Bugüne kadar böyle bir şey yok diye bir yaklaşım tarzı yanlıştır." ifadelerini kullandı.

BIRAKIN HERKES İSTEDİĞİNİ GİYSİN

Türkiye'de yıllardır tek tip giyim tarzının hep eleştiri konusu olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Hatta hatta bunun komünist ülkelerde bile 90'lı yıllarda kaldırıldığı ama demokrasinin egemen olduğu ülkelerde hâlâ bu tek tipçiliğin yürümesinin yanlış olduğu, bırakalım herkes nasıl arzu ediyorsa, gücü neye yeterse onu alsın, onu evladına giydirsin ve bu şekilde bu tür adımlar atılsın talepleri vardı." hatırlatmasını yaptı. Bu adımın 2012-2013 eğitim-öğretim yılında atılacağını belirten Erdoğan, "Bu iş bütün kamuoyu araştırmalarına dayalı olarak da attığımız bir adımdır. Hayırlı olacağına inanıyorum. Şimdiden de bütün yavrularımıza hayırlı olsun, diyorum." şeklinde konuştu.

İsrail savunma bakanı Ehud Barak'ın istifası konusunda ise Başbakan Erdoğan 'tüm bölgeye hayırlı olsun'demekle yetindi.

İspanya Başbakanı Rajoy, Türkiye ile birçok ortak proje gerçekleştirdiklerini, iki ülke arasındaki ticaretin daha da gelişeceğini ve iki ülkenin başka ülkelerde de ortak yatırıma gidebileceğini belirtirken Türkiye'yi ekonomide ulaştıkları noktayı yakından izlediklerini ve Türk hükümetini tebrik ettiklerini söyledi.