Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere gittiği Minsk’te Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan annesi tarafından Belarus'a kaçırılan küçük Ekrem konusunda da Lukaşenko'dan yardım istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus'taki temasları kapsamında Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko ile Bağımsızlık Sarayı'nda heyetler arası görüşe gerçekleştirdi. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.Erdoğan, Belarus'a annesi tarafından kaçırılan Ekrem isimli çocuğun iadesi konusunda  Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'dan destek istedi.

Erdoğan "Annesi Alina Göçen tarafından babasının izni hilafına Belarus'a kaçırılan Ekrem Deniz Göçen'in babasına iadesi ya da şahsi ilişki konusunda yardımlarınızı bekliyoruz. Mehmet Ağaç adlı vatandaşımızın oğlu ile şahsi ilişkisi konusunda yardımlarınızı bekliyoruz. Bu konudaki desteğiniz bizleri mutlu edecektir. Çocuk konusunu büyükelçiliğimiz takip ediyor. Kırım Tatarlarının can güvenliği ve haklarının korunmasına özel önem veriyoruz" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus ile ortak ticaret hacmini 1 milyar dolar seviyesine çıkarmayı planladıklarını söyledi.