Obama yaptığı açıklamada, görüşmenin büyük bölümünde Suriye konusunın görüşüldüğünü belirtti ve "Suriye'de sivillerin öldürülmesi kabul edilemez" dedi.

İran konusunu da ele aldıklarını belirten Obama, İran'ın yükümlülüklerini yerine getirmesi ve nükleer sorun konusunda ilerleme kaydedilmesi gerektiğini belirtti. ABD Başkanı, İran konusunda da Türkiye'den barış yönünde destek beklediklerini söyedi.

ERDOĞAN: SURİYE KONUSUNDA GÖRÜŞLERİMİZ ÖRTÜŞÜYOR
Obama'dan sonra söz alan Başbakan Erdoğan, görüşmede öncelikle Suriye konusunu ele aldıklarını belirtti.
Yaşananların yaşananların kendilerini üzdüğünü vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Şu anda en önemli göç merkezi haline gelmiş durumdayız. Şu ana kadar ülkemize göç eden Suriye'li kardeşlerimizin sayısı 17 bin kişiyi aşmış durumda. Tabii bir taraftan ölüm hadiseleri var. Helikopterlerle bombalamak suretiyle de bugünlerde ölüm sayıları sürekli artıyor. Buna tabii seyirci kalmak, bunu beklemek, buna müdahale etmemek mümkün değil. Bu bizim vicdani bir görevimiz. Bu konuda gerekli olanları uluslararası hukuk çerçevesinde yapmanın gayreti içerisindeyiz ve yapacağız. Bu konuda düşüncelerimizin geneli itibariyle örtüştüğünü görmek bizleri ayrıca memnun etmiştir.

İRAN'A SURİYE MESAJI
Bölgede gerek İran gerekse Rusya Federasyonu ile ilgili, Çin ile ilgili bütün bu konuları da ele aldıklarını belirten Erdoğan, Güney Kore dönüşü gerçekleştireceği İran ziyaretinin ağırlıklı olarak Suriye ile ilgili olacağnı belirtti.

"TERÖRLE MÜCADELE, SİYASİ UZANTILARLA MÜZAKERE"
Terörle mücadelenin de ele alındığını belirten Erdoğan, "ABD'yi yanımızda görmek biz memnun etti. Mücadelemiz devam edecek ancak siyasi uzantılarıyla da müzakerelere devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan ayrıca, görüşmde Irak ve Kıbrıs konularının da konuşulduğunu belirtti.

YOĞUN MESAİ
Seul'deki Nükleer Zirve, yarın başlayacak ve iki gün sürecek. Başbakan Erdoğan zirve sonrasında 28-29 Mart'ta İran'a giderek bir ziyarette bulunacak. 1 Nisan'da da İstanbul'da Suriye'nin Dostları Zİrvesi düzenlenecek.