Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
- Ulaşımda öyle adımlar attık ki, göreve geldiğimizde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmış olan Türkiye'de, biz 19 bin kilometre bölünmüş yol yaptık.
- Kalkmış adalet yürüyüşü yapıyor. Sen önce İzmir'deki işçilere adalet götür.
- AK Parti teşkilatlarının yapılan hizmetleri vatandaşlara anlatması şart. Zannetmeyin ki herkes icraatlarımızı biliyor. Bilmiyorlar. Bilseler aldığımız oylar çok daha yüksek olur.
-Türkiye yol ayrımındadır. Birileri bizi ısrarla eski Türkiye'ye yöneltmek istiyor. Biz ise milletimizle birlikte tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz.
- Bazıları bizleri eski Türkiye'ye yöneltmek istiyor.

'ALMANYA'DAKİ SEÇİMLERDE BİRİLERİNE DERS VERECEKSİNİZ'
- Son zamanlarda Almanya rahat durdu mu? Hollanda durdu mu? Hepsi Türkiye ve Ak Partialeyhinde propahanda yaptılar. Ve hayır kampanyasına destek verdiler. Benim Almanya'ya girmemi kabullenemdiler. Bakanlarımızın Almanya'ya girmesi hazmedemediler.
- Almanya'da vatandaşlarımıza hatırlatma yapıyorum. Almanya'daki seçimlerde birilerine ders vereceksiniz. Bunlar Türkiye aleyhine kampanya yürüttüler. Bunlara orada en güzel dersi vermelisiniz. Sen oyunu Türkiye'ye düşmanlık yapmayanlara ver.
- Bir de Dışişleri Bakanları var. Evlere şenlik. Sen kimsin ki, Türkiye Cumhurbaşkanı ile konuşuyorsun. Kalkmış bize siyasi ders vermeye çalışıyor.

'KİMSE RAHATSIZ OLMASIN'
- Reforma önce kendimizden başlayacağız. Tüm şartlar aynı kalırsa yeni sonuçlar doğmaz. Buna ihtiyacımız var. Kimse bundan rahatsız olmasın.
- Dava bilinci olan herkesi AK Parti saflarında siyaset yapmaya davet ediyorum.