Cumhurbaşkanı Erdoğan, Olağanüstü Din Şurası açılışında yaptığı konuşmada FETÖ ile ilgili "Hem Rabbime, hem milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

17 ARALIKTA ÖNLEM ALMIŞ OLMASAYDIK..
"Şayet 17-25 Aralık sonrası aldığımız önlemler olmasaydı, özellikle yargıdaki önlemlerimiz olmasaydı, bu darbe girişimi TSK içindeki bir grup silahlı teröristin değil, polisin, yargının katılımıyla çok daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkacaktı.

VERECEK HESABIMIZ OLDUĞUNU BİLİYORUM
Bu hain örgütün yüzünü ortaya dökememenin üzüntüsü içindeyim. Hem Rabbime, hem milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de, milletim de bizi affetsin.

İYİ NİYETLE DESTEK OLDUK
Rahmetli Özal, Ecevit hatta biz de bu yapıya zamanında iyi niyetle destek olduk. Ben de katılmadığım pek çok yönleri olmasına rağmen herkes gibi yardımcı oldum. Bu kesimin de istifade etmesini sağladık. Yapının başındaki kişi üzerindeki tereddütlerimize rağmen, eğitim, yardım, dayanışma faaliyetleri için müsamaha gösterdik. Allah dedikleri için müsamaha gösterdik. ‘Bir ortak yanımız var’ dedik. Aslında bu yapının bambaşka niyetleri olduğunu uzun süre görmedik, göremedik."