Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinin olumlu geçtiğini belirterek, ''Gayet olumlu gelişme var'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenlediği ortak basın toplantısının ardından The Ritz Carlton Otel'e geçti. Başbakan Erdoğan burada Sberbank Başkan Heman Gref'i kabul ederek bir süre görüştü.

Erdoğan, görüşmenin ardından otelden ayrılırken Türk gazetecilerinin soruları üzerine İstanbul'a indiğinde basın açıklaması yapacağını, buradaki soruları cevaplandırması halinde oradaki yapacağı toplantının bir anlamı kalmayacağını söyledi. Gazetecilerin ısrarı üzerine Erdoğan, Rusya Federasyonu Başkanı Putin ile gayet güzel bir basın açıklaması yaptıklarını ve soruları cevaplandırdıklarını söyledi.

Kendisini takip etmek için Moskova'ya gelen Türk gazetecileri kendi uçağına alarak İstanbul'a götürebileceğini ve oradaki basın toplantısını takip edebileceklerini ifade eden Erdoğan, gazetecilerin farklı otellerde kaldıklarını belirterek, eşyalarını toplamalarının zaman alacağını söylemeleri üzerine de ''2,5 saat sonra İstanbul'daki arkadaşlarınızla görüşeceğiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin Putin'le görüşmeden tatmin oldunuz mu sorusuna da, ''Gayet olumlu gelişme var'' dedi.