Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Yeşilay En'leri" 2015 Ödül Töreni'nde konuşma yaptı.

SİGARA İÇENİN AYIPLANDIĞI ÜLKE OLMALIYIZ

Konuşmasında "Sigara içenin ayıplandığı, uyuşturucu kullananın adeta ağır hasta muamelesi görüp, derhal tedaviye alındığı bir toplumsal ortamı hep birlikte tesis etmeliyiz" vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

SİGARA İÇENLER DE HER YERDE İÇİLMESİNDEN RAHATSIZ

"Biz kapalı alanlardaki ve belirli yerlerdeki alanlarda sigara içilmesini yasakladık. Sigara yasağı sadece ceza ile yürütülecek bir uygulama değil. Sigara ile mücadelede gerçekten ciddi bir mahalle baskısı lazım.  Sigara içenler de her yerde sigara içilmesinden rahatsız. Bütün zararlı alışkanlıklarla topyekün mücadele etmeden, sağlıklı nesiller yetiştiremeyiz.

ÇOCUKLARIMIZI SAĞLAM KÜLTÜREL BİR ALTYAPIYLA DONATMALIYIZ

Sigara içenin ayıplandığı, uyuşturucu kullananın adeta ağır hasta muamelesi görüp, derhal tedaviye alındığı bir toplumsal ortamı hep birlikte tesis etmeliyiz. Çocuklarımızı sağlam kültürel bir altyapıyla donatmalıyız. İnsan kötü alışkanlıklarının esiri olursa dünya kötü bir noktaya gider .Her şeyden önce çocuklara kendimiz örnek olmalıyız.  Maddiyatçı hayat anlayışıyla yetişen nesiller için zararlı alışkanlıklar ve bağımlılık bir el uzatımı mesafededir.

KENDİMİZE ÇEKİ DÜZEN VERMELİYİZ

Pozitivist, maddiyatçı bir hayat anlayışıyla yetişen nesiller için zararlı alışkanlıklar ve bağımlılık bir el uzatımı mesafesindedir, o kadar yakındır. Biz maneviyatı yüksek nesillerden bahsedince birileri rahatsız oluyor. Devlet olarak, toplum olarak, medya olarak hepimiz kendimize çeki düzen vermeliyiz."