Ergenekon Davası'nda bir kilit isim daha tanık olarak ifade verdi. Eski MİT Kontraterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, Ergenekon yapılanması hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Eymür, Susurluk Raporu'nda Ergenekon ismi geçmeden ağır silahlı bir çeteleşmeden bahsedildiğini söyledi.

Ergenekon Davası tanık ifadeleriyle sürüyor. Sıra, eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'deydi.

“Ergenekon İsmi İlk Kez 2000 Yılında Duydum”

''Ergenekon'' adını ilk defa 2000 yılından sonra Amerika'da bulunduğu sırada duyduğunu belirten Eymür, yöneticileri arasında eski bir MİT mensubunun olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Mehmet Eymür, MİT'in Ergenekon ile ilgili çalışma yapıp yapmadığına da “Susurluk raporunda ismi geçmese bile ağır silahların kullanıldığı bir çeteleşmeden bahsedildi" dedi.

Yer Altına Gömülen Silahlar da Soruldu

Eymür'e yer altına gömülen mühimmat ve silahlarla ilgili yazısı hatırlatıldı.

“Uzun süre önce savaş durumunda kullanılmak üzere yer altına mühimmat depolandığını biliyorum” diyen Eymür, ancak kazılarda çıkarılanlar hakkında bilgisinin bulunmadığını kaydetti.

Ergenekon Şeması Konusundaki İddiayı Yalanladı

Mehmet Eymür, ''Ergenekon'' kitapçığı ve şemasına katkı yaptığı yönündeki iddiaları da yalanladı.

“Ergenekon Belgesini Perinçek Yazmış Olabilir”

Eymür savcının sorusu üzerine Danıştay saldırısı sonrası bir hukuk bürosu'nda ele geçirilen "Ergenekon'' belgesinin Doğu Perinçek tarafından yazılmış olabileceğini ifade etti.

“Tarık Ümit Soruşturulması Engellendi”

Mehmet Eymür, Tarık Ümit soruşturması hakkında da görevli subayın Diyarbakır'daki Veli Küçük'ün emrine verilmek suretiyle engellendiğini söyledi.

Sanıklardan Veli Küçük'ü tanıdığını belirten Eymür, "Mardin'de beraber çalıştık. Ben bölge müdürüydüm. O da Mardin Tabur Komutanı'ydı." açıklamasını yaptı.

Başbuğ'dan Erdoğan'a Teşekkür

Öte yandan davanın tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, avukatı İlkay Sezer aracılığıyla Başbakan Erdoğan'a açıklamaları sebebiyle teşekkür etti.