İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasının 187. duruşmasına devam edildi. 42 tutuklu sanığın hazır bulunduğu duruşmaya, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Mehmet Haberal, Levent Ersöz ve Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık ise katılmadı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu’nun öldürülmesi ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.
Hüseyin Velioğlu'nun bir operasyonda öldürüldüğünün iddia edildiğini hatırlatan Orakoğlu, “İsabet eden kurşunlardan yüzü tanınmayacak durumdaydı. Aynı operasyonda iki kişi de sağ olarak ele geçirildi. Nasıl bir kişinin yüzü tanınmayacak hale geliyor da yanında bulunan iki kişi çizik dahi almadan yakalanıyor” dedi.

Orakoğlu, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde Adana Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Temel Cingöz ile yediği yemekte Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu’nun da masada bulunduğunu ifade etti.
Türkiye’de işlenen bazı cinayetler için aynı merkezden talimat verildiğini iddia eden Orakoğlu, şunları söyledi:

“Ergenekon'un, Hizbullah, PKK ve Dev-Sol gibi terör örgütlerini kurarak yönettiği görülüyor. Devletin içinde devlet yetkilerini kullanan bir grup var. Bu grup, bazı insanları vaatlerle ele geçiriyor. Türkiye'de darbeler öncesinde çok ciddi sıkıntılar oluyor. Cinayetler işleniyor. Bunlar terör örgütleri kullanılarak yapılıyor. PKK'nın da taşeron bir örgüt olarak kullanılması söz konusu. Türkiye'de her darbe öncesi sıkıntılı bir süreç getiriliyor. AK Parti iktidara geldiği dönemde de eylemsiz olan PKK, 2003 yılından sonra eylemlerini artırdı”

Orakoğlu ifadesinde Danıştay saldırısının Yüksek Yargıya yapılan büyük bir saldırı olduğunu da söyledi.