Tuncel peş peşe çıkartılan af yasasından faydalanmak için KTÜ’ye baş vurdu. Tutukluyken de KTÜ’ye çok sayıda mektup yazan, dilekçe veren Tuncel, serbest kaldıktan sonra da çıkan yasalardan doğan hakkını kullanarak önümüzdeki dönem KTÜ’ye yeniden kayıt yaptıracağı iddia edildi.

Tuncel’in yasalardaki hakkını kullanarak KTÜ’de yarım bıraktığı okuluna devam edebileceği kendisini bildirildi. İktisatta okuyan aynı zamanda da KTÜ’de çalışan Tuncel’in, KTÜ’ye bu eğitim sezonunun ilk yarısı mı yoksa ikinci yarısı mı başlayacağı kendisine bağlı.

Tuncel’in 2. Sınıftayken tutuklanması ve mahkeme süresince tutuklu kalması nedeni ile birçok dersten kaldığı biliniyor.

Erhan Tuncel, Hrant Dink cinayeti ile gözaltına alınan Yasil Hayal, Ogün Samast gibi kişilerin abi olarak hitap ettiği aynı zamanda iddialara göre Trabzon Emniyet Müdürlüğü ile istihbari açıdan çalıştığı ifade ediliyor. Hrant Dink, cinayetinin ardından Hayal ve Samst ile birlikte gözaltına alınarak İstanbul'a götürüldü.

Hrant Dink davasının önemli isimlerinden biri de Erhan Tuncel'di. Cinayete azmettirmekle suçlanıyordu. Davanın ilerleyen günlerinde Emniyet'in istihbarat elemanı olduğu ortaya çıktı. Savunmasında 'azmettirici' olduğu yönündeki iddiaları reddetti. Kendisine gelen istihbaratı ilgili kişilere bildirdiğini, görevini yaptığını savundu. Dava sonunda Dink cinayetinden beraat etti ancak McDonald's'ın bombalanması olayından ceza aldı.
Tuncel BBP eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu Trabzona geldiğinde ona korumalık da yaptığı söyleniyor.