Fransa parlamentosu Ermeni Soykırım iddialarını inkar edenlere hapis ve para cezası öngören yasayı kabul etti. Oylama sırasında 577 sandalyeli Fransa meclisinde sadece 55 vekil vardı. Ağırlıklı olarak Ermeni asıllı milletvekillerinin bulunduğu parlamentoda yasa kabul edildi.

SAHTE TALAT PAŞA TELGRAFINI KÜRSÜDEN OKUDU

Ermeni asıllı iktidar partisi vekili Patrick Deveciyan,Türk kaynaklarının yalanladığı sahte 'Talat Paşa telgrafı'nı kürsüden okudu. Deveciyan 'Türkler de soykırımı kabul etti' diyerek Damat Ferit Paşa hükümetinin kararını kanıt diye gösterdi.

Meclis kürsüsünde tasarıyı savunan konuşmayı Ermeni asıllı vekil Patrik Deveciyan yaptı. Deveciyan, "Neyi konuşuyoruz ki? Türkiye'nin seçilmiş hükümeti 1919'da zaten Ermenilere soykırım yapıldığını kabul etmişti" dedi.

22 Eylül 1915 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından Halep Valisi'ne gönderildiği iddia edilen bir telgrafı okudu. Telgraf'ta "Beşikteki Ermeni bebekler bile artık bu topraklarda kalamaz" ifadesinin bulunduğunu söyledi. Oysa ki Osmanlı arşivinde böyle bir telgraf bulunmadığı yıllar önce de açıklanmıştı.

İşte o telgraf...