Ropörtaj Erhan Esaspehlivan,

Basına verdiği demeçleri ve kitabını okuduğumda, bu adam uçmuş demekten kendimi alamıyordum. Neler yapmamıştı ki, Superonline’yi hacklemiş, Bill Gates’in özel maillerini okumuş, dev bankaların güvenlik duvarmarını yerle bir etmiş tüm bilgilerine gizli dosyalarına ulaşmış bir isimle röportaj yapmak, pekte kolay olmayacak gibi görünüyordu. En büyük şirketlerin yazılım güvenlikleri için peşinden koştuğu medya kuruluşlarının röportaj yapmak için birbiri ile yarıştığı bir isimdi sonuçta. Basında çıkan fotoğraflarında hızlı bir İstanbul delikanlısı izlenimini versede, yanımıza geldiğinde gözündeki samimiyet ve sohbetindeki içtenlik, beni ziyadesiyle memnun edip rahatlatmıştı.

Hayatında hiç sigara kullanmayan Türkiye’nin ilk yargılanan Hacker’i Tamer Şahin ile nargile eşliğinde başlayan röportajımızın ilk konusu internetin olmazsa olmazı sosyal medyaydı.
Şahin, kitabında Facebook’un Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) tarafından kullanıldığını, insanlara fişleme yapıldığını iddia ederken, Türk insanının Facebook profillerine kişisel bilgilerini yazmaması gerektiğini belirtti. Şahin, bu konuda Facebook’un CIA tarafından kullanıldığına dair bulduğum kanıtlar var. Facebook, üyelerinin bilgilerini CIA ile paylaşıyor. CIA’de bu bilgileri hükümetlerle paylaşıyor.’’ dedi




MADEM FACEBOOK’U CIA YÖNETİYOR SİZ NEDEN KULLANIYORSUNUZ?

Tamer Şahin’e sorduk ‘Madem CIA kullanıyor sizin neden Facebook hesabınız var. Hiç tedirginlik duymuyormusunuz?
Şahin Facebook ve sosyal medya ile ilgili şunları söyledi


“Facebook’un CIA tarafından kullanıldığına dair bulduğum kanıtlar var. Facebook, üyelerinin bilgilerini CIA ile paylaşıyor. CIA’de bu bilgileri hükümetlerle paylaşıyor. Evet bende Facebook kullanıyorum. Fakat adım ve soyadımdan başka öyle önemli bilgilerimi burada paylaşmıyorum. Kişisel bilgilerimi vermiyorum. Yer bildirimi yapmıyorum. Benim yaşam tarzımı, görüşlerimi ve bu tür özellikleri anımsatacak paylaşımlardan kaçınıyorum. İnsanlarımızda buna dikkat etmeli. CIA bu Facebook sayesinde bugüne kadar ulaşamadığı bilgilere insanların kendi rızası ile ulaşıyor. Veri topluyor. İnsanlar her anını Facebook da paylaşıyor. Ne yer, ne içer, en iyi arkadaşı kim, hangi siyasi partiye mensup, kimi seviyor, kime kin duyuyor, sevgilisi kim, nerelere gidiyor, nerede eğleniyor, hangi bankaları kullanıyor v.b. İşte Facebook burada sakınca doğuruyor. CIA’da istediği bütün bilgilere insanlarında rızasını alarak sahip olmuş oluyor. Facebook kullanıcıları bu durumlara dikkat etmeli. Facebook iyi bir araç, fakat sakıncalı bir hal almaması için insanlarımız dikkatli davranmalı. İsim soy isim yeterli. Zaten sizi arayan insan buradan isim ve soy isimle bulabiliyor. Diğer bilgilerin Facebook da paylaşılmasını sakıncalı buluyorum” dedi.



DÜNYANIN EN GÜVNELİ İNTERNET SİSTEMİ HANGİSİ

Bu tür soruların kendisine sık sık sorulduğunu belirten Şahin “Dünyanın en güvenli bilgisayarı veya internet sitesi, sistemi hangisidir sorusunun cevabı şudur. İnterneti olmayan bilgisayar en güvenli bilgisayardır, fişi çekilmiş internet sistemi de en güvenli internet sistemidir. Yani internete bağlı olan sistemler her zaman bir tahdit altındadır. Önemli olan tedbir almaktır.

Tamer Şahin'in bundan önceki demeçlerini okumak için tıklayın...