Fethullah Gülen, öğrencisi Şerafettin Kocaman'ın vefatını Herkül.org'da, "Son 4 gün komadaymış. Damadı bana dedi ki kendinde değildi, gözleri kapalıydı fakat namaz vakti gelince namazlarını kılıyordu dedi" sözleriyle değerlendirdi.

Fethullah Gülen, önceki gün vefat eden talebesi Şerafettin Kocaman için gıyabi cenaze namazı kıldırarak dua etti. Gülen, "Yaşar Hoca ve Hacı Kemal gibi çok değer atfettiğim bazı böyle güzel insanlar öldüğünde aklımdan geçmiyor değil; "Onların yerine keşke ben ölseydim" ifadelerini kullandı.

Ankara'da hayatını kaybeden Sızıntı dergisi İmtiyaz Sahibi Şerafettin Kocaman, İstanbul Büyük Çamlıca Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verildi. 3 ay Fatih Üniversitesi ve Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Kocaman önceki sabah hayatını kaybetmişti.

Fethullah Gülen de eski talebesi Kocaman için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Herkul.org sitesinde yayınlanan ses kaydında Kocaman ile ilgili düşüncelerini de paylaştı. "Şerafettin Bey benim nazarımda abide bir şahsiyettir" diyen Gülen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terbiyede de hiç kusur etmedi. Sesini hep pesten aldı. Konuşacakları şeyleri öyle konuştu. Muhalif hareket etmedi. Meşveret dışı davranışlara hiç girmedi. Buraya geldik. Burada da ahlaki aliyesini devam ettirdi. Herkese karşı çok nazikane davrandı. Çok severdim onu. Eksikliği bende yeni bir boşluk hasıl etti. Hacı Kemal, Yaşar Hoca, Cahit Erdoğan gibi."

KOCATEPE MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

Sızıntı dergisinin imtiyaz sahibi Şerafettin Kocaman'ın cenaze namazı Büyük Çamlıca Camii'nde kılındı. Namaz öğle namazından sonra Mehmet Ali Şengül tarafından kıldırıldı. Kalabalık bir topluluğun katıldığını namazın ardından Kocaman'ın cenazesi Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kocaman, Kaynak Holding'de Yönetim Kurulu Danışmanı olarak görev yapıyordu. 3 aydır tedavi gören Kocaman'ın vefatı büyük üzüntüye neden oldu.