FETÖ'nün TSK'ya nasıl sızdığı, nasıl yükseldiği ve generallari nasıl kontrol altına alındığı belirlendi. FETÖ mensupları 1970’lerde orduya sızmaya başladı, 2000-2008 arasında TSK’da yerleşme ve yayılma dönemi yaşandı. Yüksek sicil ve takdir verilerek parlatılan örgüt üyeleri, sadakat testlerini geçince kilit görevlere geldi. Örgütten olmayan generaller ise yakın takibe alınarak kumpaslarla saf dışı edildi.
15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Necip Cem İşçimen’in koordinesindeki savcılar TSK'daki FETÖ'cülerin profilini de çıkarttı. Milliyet Gazetesi köşe yazarı Tolga Şardan o profili bugün paylaştı. FETÖ davasında savcıların iddianamesinde yer alacak TSK'daki profille ilgili tespitlerin bazıları şöyle;
*FETÖ kadrolarının genellikle kurmay sınıfından. FETÖ, bunun için askeri okullardan mezun olanların harp akademilerine yönlendirilmesine özel önem verdi.
HEPSİ MUTLAKA EVLENDİRİLDİ
*FETÖ’nün, küçük yaştan beri yetiştirdiği ve TSK’ya soktuğu mensuplarının hemen tamamı, bağlı oldukları abiler veya imamların izin ve talimatı doğrultusunda evlendirildi. Böylece örgüte daha bağlı hale getirildi.