Fikir mülkiyet hakkı günümüzün çok önemli sorunlarından biridir. Tamamen çözümsüz de değildir elbette. Alacağınız patentler sayesinde fikrinizi bile kayıt altına aldırabilir, resmi mercilerin onayı üzerine hak iddia ederek koruyabilirsiniz. Her konuda ki tescil işlemlerinizi Patent bürosu aracılıkları ile kolaylık içinde yaparsınız. Yeni bir fikriniz mi var? Bir kitap mı yazdınız? Sanat eseri ortaya koyduysanız ya da icat yaptıysanız ihtiyacınız olan bellidir. Bir formül geliştirdiniz diyelim, her biçimde bunun da resmi şekilde size ait olduğunu kanıtlamanın yolu alınacak tescildir. Bu sayede de emeğinizin hak etmeyen kişiler tarafından çalınmasını engeller ve kullanılmasının da önüne geçmiş olabilirsiniz.

               Tüm bunların yanı sıra yoğun düşünce uğraşı harcayarak şirketinize ait hale getirdiğiniz markanız üzerine kurduğunuz güven teşkil eden halin de kötü amaçlar için çalınmasının önüne geçmek de gereklidir. Marka tescili yaptırmak için en önemli unsur markaya konu olan işaretlerin ayırt ediciliğidir. Bu ayırt edicilik sayesinde diğer markalar ile aralarında şekilsel olarak farklar içermesi gerekliliği yerine gelmiş olur. Tescil işlemi sırasında Türk Patent Enstitüsü’nün aracılığı ile yapılır. Kurum başvuruyu inceler ve sonra markaya tescil yapılıp yapılamayacağına karar verir. Bu karar süreci biraz zaman alabilmektedir. Bir markayı tescillemeden önce uymanız gereken kurallar arasında olan bazı durumlar vardır.

               Büyük şehirlerin getirdiği rekabetçi yapıdan dolayı emsallerinizin sizi alaşağı etmek için kullanacakları metotlar da oldukça çeşitli şekillerde olabilmektedir. Bu yüzden de Patent bürosu İstanbul için en etkili seçenek böylesi büyük bir şehirde hem imkanlarla dolu olduğu gibi aynı zamanda hırsızlarla da doludur. Bu kişiler ise bildiğiniz hırsız görüngüsünden çok daha farklı kimlik ve kişiliklerde karşınıza çıkabilmektedir. Bu yüzden de bunlara karşı korunmak adına öncelikle kendinizi ve eserinizi garantili bir koruma altına almak mecburiyetinizdesinizdir. Bu sayede sağlayacağınız hukuki korumanın zırhı altında güven içerisinde işlerinizi yürütebilirsiniz.