İstanbul Narkotik Avrupa'ya uyuşturucu göndermek isteyen bir şebekeyi 2 ay önce takip etmeye başladı. Yapılan takiplerde şebekenin Haziran aylarının başında İran'dan Türkiye'ye uyuşturucu getirdiği belirlendi. Uyuşturucunun Mehmet H. ve Kadir Y. tarafından İstanbul'a getirildiğini belirleyen ekipler, takiplerini yoğunlaştırdı. Zanlıların faaliyetlerini adım adım izleyen polis, 2 zanlının getirdiği uyuşturucunun, Avrupaya gönderilmek üzere Büyükçekmece'de bir TIR'a yükleneceğini belirledi.

UYUŞTURUCUYU FINDIK YÜKLÜ TIR'A KOYDULAR

Uyuşturucu şebekesinin 2 üyesi 17 Haziran'da uyuşturucuyu yükleyecekleri TIR sürücüsü Ali Yılmaz C. ile İstanbul'da buluştu. Şebeke üyeleri getirdikleri 2 çanta dolusu eroini Ordu'dan yüklenen fındığı, Almanya'ya götürmek üzere İstanbul'a getiren TIR sürücüsü Ali Yılmaz C.'ye verdi. Bölücü örgüt üyesi olduğu iddia edilen TIR sürücüsü aldığı çantaları, TIR'ın dorsesinin çadırını ön taraftan açarak, içeriye attı. Uyuşturucu şebekesinin 2 üyesi de TIR'a bindi. Teslimatın tamamlanmasının ardından TIR yola çıktı.

OPERASYON AN BE AN POLİS KAMERASINA YANSIDI

Uyuşturucu teslimatını takip eden polis, TIR'ın hareket etmesinin ardından operasyon hazırlığını yaptı. Seyir halindeki TIR, Büyükçekmece Türkoba'ya geldiğinde operasyonun startı verildi. Operasyon anları an be an kameralara da yansıdı. Görüntülerde, polisin TIR'ı takip ettiği anlar görülürken, bir süre sonra Narkotik amirinin telsiz anoslarında "Hedef TIR'a şu saat itibariyle operasyona başlıyoruz" dediği duyuluyor. Daha sonra ekiplerin görevlendirilmesi ve ne yapacakları telsiz anoslarıyla belirtiliyor. Ardından sivil bir polis otosu sirenlerini çalarak TIR'ın önüne geçiyor. TIR'ın durmasıyla diğer ekip otoları da TIR'a yanaşıyor. Araçlardan inen polisler, TIR sürücüsü ve yanındaki zanlıları gözaltına alıyor. TIR'da yapılan aramalarda kameralara yansırken, fındık yüklü TIR'daki 2 çantada bulunan 337 paket halinde 177 kilo 750 gram eroinin bulunma anları da polis kameralarına yansıyan görüntüler arasında yer adı. Ayrıca operasyonda 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. TIR sürücüsü ve beraberindekiler gözaltına alındı.