A. T., Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan'la birlikte Meclis'in Dikmen kapısı önünde bir eylem gerçekleştirdi. Kendisini zincirleyen A. T., yaptığı basın açıklamasında 265 gün 12-16 saat çalışan kadınlar adına eylemi gerçekleştirdiğini belirterek, 2,5 yıl genelevde çalıştığını söyledi. Suçlunun kendileri olmadığını kaydeden A. T., Manukyan'a ödül veren bir ülkede yaşadığını ifade etti.

A. T., konuyla ilgili yasanın 1961 yılında yürürlüğe girdiğini anlatarak, kadınlara ve çocuklarına yaşama hakkı verilmesini talep etti. A. T., devletin hayat kadınlarını emekli etmesi gerektiğini söyleyerek, kadınlara tazminat ödenmesi ve insan gibi yaşam hakkı verilmesini talep etti. A. T., genelevlerde çalışan kadınlardan özür dilenmesi gerektiğini savundu.

Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan da 60 tane genelevin açık olduğunu belirterek, AB ülkelerinde ve Amerika'da bunun çok sınırlı sayıda görüldüğünü kaydetti. Bu konunun Kadın Hakları Sözleşmesi ile çeliştiğini aktaran Bulan, TBMM'nin yasal bir düzenleme yapması gerektiğini belirtti. Bulan, genelevde çalışan kadınlardan özür dileyerek, kadınlara tazminat ödenmesi gerektiğini söyledi.

A. T., TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve parti genel başkanlarına verilmek üzere hazırladığı davetiyelerin bulunduğu zarfları TBMM kapısındaki polislere teslim etmek istedi. Liderleri geneleve ziyaret ettiğini belirten A. T.'nin verdiği zarflar güvenlik görevlileri tarafından kabul edilmedi. A. T. ve Bulan, zarfları postaneden göndereceklerini söyleyerek, Meclis kapısının önünden ayrıldı.