Bu esnada Genelkurmay Başkanı Akar'ın başına silah dayandığı ve boğazının kemerle sıkıldığı ortaya çıktı.
NTV'nin haberine göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın darbeci askerlere uzun süre direndiği ortaya çıktı.

BAŞINA SİLAH DAYANDI, BOĞAZI KEMERLE SIKILDI

Darbeci askerler Orgeneral Hulisi Akar’a darbe bildirisi imzalatmak istediler. Başına silah dayanan Orgeneral Akar’ın boğazı da kemerle sıkıldı. Hulusi Akar’a “Bildiyi imzalarsanız hayati tehlikeniz olmaz” denildi.

Akar, yanındaki komutanlarla birlikte helikopterle Akıncı Üssü’ne getirildi. Burada ayrı ayrı odalarda tutulan Akar ve arkadaşlarına su ve yemek verilmedi.

Tuvalet ihtiyaçlarının karşılanmasında bile sıkıntılar yaşandı. Bu konuda tartışmalar yaşandı.

OPERASYONDAN SONRA İLK KEZ

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Ankara'daki Akıncı Hava Üssü'ne düzenlenen operasyon sonrasında ilk kez Çankaya'da görüntülendi. Akar sonrasında Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte gazetecilerin karşısına çıktı. Genelkurmay Başkanı öğleden sonra ise Meclis'teki özel oturuma katılıp; toplantı sonrasında, TBMM Başkanı, muhalefet liderleri, yüksek yargı organlarının başkanlarıyla kameralara birliktelik pozu verdi.

NASIL REHİN ALINDIĞINI ANLATTI

CNN Türk’ün haberine göre, Genelkurmay Başkanı Akar darbe girişiminin başlamasıyla birlikte, kendisini yakın çalışma arkadaşları, emir subayı ve özel kaleminin gözaltına almaya çalıştığını anlattı.

BOYNUNDAKİ MORLUK...

Genelkurmay Başkanı kendisine silah doğrultulduğunu, karşı koyunca da arbede yaşandığını söyledi. Akar’ın boynundaki morluğun da bu sırada oluştuğu öğrenildi.

Akar yaşadıklarını, TBMM Başkanı, Başbakan, CHP ve MHP liderleriyle Meclis’te yaptığı görüşmede anlattı. Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

BOĞAZI KESİLEREK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLEN ASKER...

Toplantıda boğazı kesilerek öldürüldüğü iddia edilen asker de gündeme geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e bu konuda açıklama yapmasının faydalı olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun sözleri üzerine Akar, “Bu görüntüler gerçek mi?” diye sordu. Kılıçdaroğlu da “Bayağı gerçek” yanıtını verdi.