CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Esenboğa Havaalanı’nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Uludere olayında istihbaratın Amerika’dan alındığı iddialarını hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, “Uludere konusunda ne söylediysek hepsi parça parça ortaya çıkıyor. Söylediğimizin doğru olduğu da ortaya çıktı. Öteden beri benim dillendirdiğim bir şey var. Hükümet beceriksiz bir hükümettir diye. Gerçekten Uludere konusunda sınıfta kalan bir hükümet. 35 yurttaşımızın katili olan bir hükümet” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Nasıl oluyor da o koltukta oturuyorlar anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Bir hükümet istihbaratı dışarıdan alır, yapmayın biraz daha istihbarat yapmamız gerek, hayır bu bize yeter denir. Talimat verirler, gider 34 yurttaşımızı öldürürler. Ondan sonra koltuklarında otururlar. İki gündür Türkiye’de herkes tartışıyor bu olayı. Konuşmayan bir kişi var, o da Sayın Başbakan. Niye konuşmaz? Benim her söylediğime hani laf yetiştirmeye çalışıyordu Başbakan. Konuşsun bakalım gerçek nedir? Bu gerçekleri bilmeye hepimizin hakkı var” dedi.

Halkı kandırmanın bir siyasetçinin görevi olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, siyasetçinin görevinin halka doğruları söylemek olduğunu anlattı. “Yanlış yapıldıysa çıkarlar milletten özür dilerler” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir yanlış yaptık, bir hata, bir beceriksizlik yaptık kusura bakmayın bir daha böyle bir şey yapmayacağız desinler. Bu erdemi göstersinler, bunu bile göstermekten acizler. Bu hükümet süresi dolmuş bir hükümettir. Ülkeye yük olan bir hükümettir” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

“Ne söyleyecekler, Genelkurmay açıklama yapıyor. Genelkurmay mı bu ülkeyi yönetiyor? Bu ülkenin Milli Savunma Bakanı yok mu, bu ülkenin Başbakanı yok mu? Bu hükümetin sözcüsü yok mu? Genelkurmay’a topu atmışlar ‘sen açıklama yap’. O açıklama yapıyor, arkadan Amerika’dan yalanlama geliyor. Nasıl bir devlet bu, nasıl bir yönetim bu, bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum.”