Tuğgeneral Şahin Tarlan’ın Hakkari’de vatani görevini yapan oğlu Kıvanç Tarlan’ın, askerliğinin sonuna doğru 2 ay rapor ve 1 ay izin alması dikkat çekince Genelkurmay Başkanlığı inceleme başlattı.

Eski Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Hizmetleri Komutanı, emekli Tabip Tuğgeneral Şahin Tarlan’ın oğlu Kıvanç Tarlan, askerliğini terör olaylarının oldukça arttığı Hakkâri’de yaptı. Kıvanç Tarlan göz doktoru olduğu için yedek subay kadrosuna alındı ve geçen yıl kasım ayında birliğine teslim oldu. Dağıtımı Hakkâri’ye çıktı. Tüm sıradan askerler gibi o da vatani görevini yapmaya başladı.

2 AY RAPORA İNCELEME

Habertürk'ten Yasemin Güneri'nin haberine göre; Kıvanç Tarlan, askerliğinin son iki ayında rapor alınca “Acaba babasının torpiliyle mi aldı?” soruları akıllara geldi. Babası, TSK Sağlık Hizmetleri’nin eski komutanı Şahin Tarlan’ın yayımladığı bir ‘emir’ yazısında, “Görevi başındaki hiçbir asker, izne gitse bile ameliyat olmayacak” şeklinde ifade kullandığı iddia edildi. Genelkurmay inceleme başlattı. Soruşturma açılıp açılmayacağına savcılık karar verecek.

KIVANÇ TARLAN KONUŞTU

Kıvanç Tarlan, rahatsızlığından dolayı izindeyken Merkez Komutanlığı’na başvurduğunu ve oradan aldığı sevkle Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde tedavi olduğunu belirterek, “Ben zaten askerlik görevimi icra ettim. Hastanede yatarak tedavi gördüm. Terhisten sonra Erzurum Horasan’ da mecburi hizmete başlayacağım. Ben, özel bir hastalık geçirdim. Plastik cerrahi ile ilgili bir ameliyat oldum. Konumum itibarıyla, yani babamın paşa olması dolayısıyla böyle bir iddia ortaya atılmış olabilir. Babamın durumu benimrahatsızlığımı tedavi ettirmeme engel olmamalı. Ben de doktorum. Ben o bölgede askerlik yapmayı zaten istiyordum. Kısmet oldu. Güzel bir deneyimoldu. Hakkâri’de askerlik yaptığımiçin gurur duyuyorum” dedi

BU AY TERHİS OLACAK

Temmuz ayında izne ayrılarak ameliyat olan ve 2 ay rapor alan Kıvanç Tarlan, şimdi yaklaşık 1 aylık iznini kullanıyor. Tarlan bu ayın sonunda terhis olacak.

GERGİN YAŞ’TA EMEKLİ EDİLDİ

Kıvanç Tarlan’ın babası Şahin Tarlan geçen yılki Balyoz gölgesinde yapılan gergin YAŞ’ta emekliye ayrılmıştı.