Meclis Genel Kurulu'nda MHP ve AK Parti'li milletvekillerinin oylarıyla CHP'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi. Oylamanın ardınan söz alan Davutoğlu'nun konuşması ise CHP sıralarında hararete sebep oldu.

Hakkında 'tehlikeli ve maceracı bir dış politika' yürüttüğü gerekçesiyle gensoru verilmek istenen Davutoğlu, CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Esed yönetimi ile bir tutunca kıyamet koptu.

"HA ESED HA KILIÇDAROĞLU"

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu, Suriye lideri Beşşar Esed'e benzettiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Şam'da Beşşar Esed ne söylüyorsa Türkiye'de Kılıçdaroğlu aynı şeyi söylüyor. Esed 'bu sokaklarda yürüyenler teröristtir' diyor, Kılıçdaroğlu da burada aynısını söylüyor. Şam'da Esad diyor ki 'bunun sorumlusu Türkiye'dir', burada da Kılıçdaroğlu aynısını söylüyor. Kendi ülkesini şikayet etmeye alışmış ve bunu politika olarak benimseniş olanlar, bu ülkeye bir şey vaat edemez. Akçakale olayı sonrası Türkiye'nin yanında yer alan MHP'ye teşekkür ediyoruz ama Esed ile saf tutanları tarih unutmayacak. Esed'e destek sloganı atan grubun içinde CHP il başkanı vardı.

"KILIÇDAROĞLU'NA DAVA AÇIP ALACAĞIM PARAYI, ESED'İN YETİM BIRAKTIĞI ÇOCUKLARA BAĞIŞLAYACAĞIM"

Sayın Kılıçdaroğlu birçok kere hakaretlerde bulundu. Ahlak ve irfan sahibi CHP'lilere hitap etmek istiyorum. Kılıçdaroğlu'nun bir küfrünü gazeteler sansürleyerek vermek zorunda kaldılar. Bu ilk defa yapılan bir şey değil. Ben bu hakaretlere cevap vermeyi zül addederim. Çünkü ecdat ve özdeyişler cevabı vermiş: Bir insanda olmazsa edep, neylesin ona medrese mektep. Velhasıl illa edep, illa edep, illa edep

Kılıçdaroğlu'na en yüksek ceza ile dava açacağım. Neden biliyor musunuz? Çünkü davadan kazanacağım parayı, Esed'ın bombası altında ölen Suriyeli şehitlerin yetimlerine bağışlayacağım"

"BURASI MİTİNG MEYDANI DEĞİL, OTURUN!"

CHP'li vekiller tarafından sözü kesilen Davutoğlu, "Dinleyeceksin, beni dinleyeceksin. Ben sizi aylardır dinliyorum, siz de beni dinleyeceksiniz. Oturun, oturun; burası miting meydanı değil" diyerek tepkisini gösterdi. Ayrıca bu duruma müdahale etmek isteyen Meclis Başkan vekili Sadık Yakut ise CHP milletvekili Musa Çam'a "Sayın Çam, isterseniz Kızılay Meydanı'na çıkın" dedi.

"TEHLİKELİ VE MACERACI BİR DIŞ POLİTİKA YÖNETİMİ"

CHP, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında, "tehlikeli ve maceracı bir dış politika yürüttüğü, bunu yaparken birçok gerçeği, yasama organından ve halktan gizlediği" iddiasıyla gensoru önergesi vermişti