Google'dan haber sitelerini etkileyecek olan yeni bir hamle daha geldi. ABD seçimleri sırasında Masaüstü haberler bölümünde çıkan asılsız yalan haberlerin ortaya çıkmasının ardından Google yeni hamlesi ile Masaüstü bilgisayarlarda arama yapılırken çıkan haberler kısmını tamamen kaldıracak. Google yeni hamlesi ile News'e kayıtlı olmadığı halde haberler bölümünde çıkan asılsız haber sitelerini ortdan kaldırmaı planlıyor. Masaüstü bilgisayarlarda haberler kısmı yerine "En Yeni Hikayeler" döngüsünü kullancılarına sunmaya hazırlanıyor.

GOOGLE CEO'SUNDAN HABERLER AÇIKLAMASI

Google CEO'su Sundar Pichai, "Bakış açımızdan, sahte haberlerin dağıtıldığı bir durum olmamalı, bu nedenle burada daha iyisini yapmaktan vazgeçmiyoruz" açıklamasında bulundu.
 
Sahte haberler, seçimden sonra spotlara girdikten sonra, Google da sahte haber sitelerini reklam ağından yasaklayarak gelirlerini kesintiye uğratacağını açıkladı.

Haber Siteleri Artık Yanlış Yönlendirme Yapamayacak

Google, Haberler sekmesi bölümünde yayınlanan haberleri kullanıcılar göstermemek için bu sekmeyi kaldırarak kullanıcıların yanlış yönlendirilmesini engellemeyi amaçlıyor. Çünkü kullanıcılar en çok yalan haberlere Haberler Sekmesi üzerinden giriş yapıyorlar. Google, bu şekilde kazanç elde etme yoluna giden siteleri uyarıda bulunmadan Google Adsense programından çıkaracağını açıklaması bir çok gerçek haber sitesini risk altında tutsa da Google, gerçek habercilik yapan sitelerin bu durumdan zarar görmemesi için çalışmalarını özenle yapacaklarını açıkladı.