Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Hakkari’de 8 askerin şehit olması üzerine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu’nu telefonla arayarak bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen saldırıda 8 askerimizin şehit olması, 16 askerimizin de yaralanmasından derin üzüntü duydum. Bu hain saldırıyı lanetliyorum. Toplumsal barışın pekiştirilmesi, sorunların çözülmesi, huzur ve sükunetin hakim olması, acıların ve gözyaşının dinmesi konusunda gayretler sürdürülürken, bu güçlü iradeyi zaafa uğratmak, güven ve istikrar ortamını sabote etmek isteyen terör örgütü, insanlık dışı kanlı eylemlerine devam etmektedir. Türkiye, ülkenin bölünmez bütünlüğünden, devlet otoritesinden ve hukukun üstünlüğünden asla taviz vermeden, kalıcı bir şekilde terör sorununu bitirmeye kararlıdır."

Terörle mücadelenin bu mücadelenin gerektirdiği araç ve yöntemlerle, bütün imkanlar seferber edilerek, en güçlü şekilde devam ettirileceğini anlatan Gül, şunları söyledi: "Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve güvenliği için canları pahasına görev yapan güvenlik kuvvetlerimizin mensuplarına takdirlerimi ifade ediyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin ailelerinin acısını yürekten paylaşıyorum. Mukaddes vatan görevini yaparken şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerimize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize baş sağlığı diliyorum."