Pendik’teki Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 26 Kasım Cumartesi günü ameliyat olduğu ortaya çıkan Başbakan Tayyip Erdoğan, dün akşam taburcu oldu. Üsküdar’daki evinde dinlenmeye çekilen Erdoğan’ın tahlil sonuçlarının iyi çıktığı öğrenildi. Erdoğan’ın ameliyat olduğu bilgisi, Başbakanlık’tan önceki gün yapılan açıklamayla netleşti. Açıklamada, Erdoğan’ın ‘laparoskopik yöntemle, başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı geçirdiği’ bilgisi verilerek, “Doktorların gerekli gördüğü istirahatin ardından, Sayın Başbakanımız çalışmalarına başlayacaktır” denildi.

NASIL BİR OPERASYON GEÇİRDİ

Dün gün içinde hastaneye gelenler arasında yer alan Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, “Çok sağlıklı olduğunu içeriden yaptığım görüşmelerden öğrendim” dedi. Erdem, Başbakan Erdoğan’ın nasıl bir operasyon geçirdiğine dair bir soruya ise “Aynısını biz yaptırdık. 50 yaşını geçen her Türk vatandaşının yemek kültürü dolayısıyla ayrıntıya girip, kolonoskopi yapıp bakması lazım. Zaten çok basit ve uyutulduktan sonra halledilen bir iştir” diye yanıt verdi. Erdoğan’ın tedavisine Medipol Hastanesi’nden gelen doktorların da katıldığı öğrenildi. Yapılan patoloji sonuçları temiz çıkan Erdoğan dün akşam saatlerinde taburcu edildi. Evinde istirahate çekilen Başbakan Erdoğan’ın cuma günü programlarına devam edeceği ve ilk kez kameraların karşısına geçeceği öğrenildi.

‘Meclis’e bilgi verilsin’

Erdoğan’ın ameliyatı Meclis Genel Kurulu’nda da gündeme geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın geçirdiği ameliyatla ilgili olarak Meclis’e bilgi verilmesini istedi. Vural, “Başbakan’ın bir an önce sıhhatine kavuşarak aramıza gelmesini diliyoruz. Zannederim doğrudan bilgi edinme konusunda Meclis’in hakkı var” dedi.

Gül’ün haberi vardı

Başbakan Erdoğan’ın geçen hafta sonu ‘gizlice’ olduğu ameliyattan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bilgisi olduğu ve Erdoğan’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiği ortaya çıktı. Erdoğan’ın rahatsızlığını, ailesi ve yakın çevresinin dışında Gül de biliyordu. Gül’ün, Başbakan’ın rahatsızlığından da önceden haberdar olduğu ve kendisine bir an önce tedavi olması telkininde bulunduğu öğrenildi. Erdoğan’ın hastaneye yatış anından itibaren gelişmeleri de yakından takip eden Gül, operasyonun olduğu 26 Kasım Cumartesi günü hastaneye gitti. Gül’ün ziyareti de, Erdoğan’ın ameliyatı gibi gizlendi. Gül hastanede hem doktorlardan bilgi aldı hem de Başbakan Erdoğan ile görüştü.