İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz Darbe girişimi soruşturması kapsamında, darbe girişiminin talimatını veren FETÖ elebaşı FetullahGülen'in tutuklanması için yazılan yazıyı Amerika Birleşik Devletleri makamlarına gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

DARBE GİRİŞİMİ ANLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından ABD makamlarına ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda,15 Temmuz 2016 günü FETÖ/PDY mensubu bir kısım asker şahıslarca Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı darbe girişiminde bulunulduğu anlatıldı.

GÜLEN'İN TALİMATIYLA GERÇEKLEŞTİ

Söz konusu darbe girişiminin FETÖ/PDY'nin lideri Fethullah Gülen'in talimatı ile gerçekleştirildiği ve Gülen hakkında 10 ayrı suçtan kritik bir soruşturma yürütüldüğü belirtilen yazıda, ABD makamlarından Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi için başvuru yapılacağı kaydedildi.

Türkiye ile ABD arasında "Suçluların geri verilmesi ve ceza işlerinde karşılıklı yardım anlaşmasının 10. maddesi" uyarınca geçici olarak tutuklanması talep edildi.