Başkan Gümrükçüoğlu 15 Temmuz tarihindeki kalkışmada başarılı olamayan FETÖ’nün Güneydoğu’da PKK ile işbirliği yaparak halkın gözünde korku uyandırmaya çalıştıklarını dile getirerek, “ 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunarak terör eylemlerinde bulunan zihniyetin temsilcileri şimdide PKK ile birlikte Güneydoğu’da kol kola girmiş durumdalar. Türkiye’nin istikrarını, büyümesini ve güçlenmesini kabul edemeyen bu  hainler ile işbirlikçilerine  Devletimiz tarafından hak ettikleri ceza verilecektir” dedi.
Başkan Gümrükçüoğlu mesajında şunları kaydetti: "Son yıllarda Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi tüm dünyanın dikkatinden kaçmamaktadır. Bu gelişmeler kuşkusuz ki art niyetli gizli düşmanlarımızı fazlasıyla rahatsız etmekte, oluşturdukları taşeron terör örgütleriyle birlikte ülkemizin istikrarına ve huzuruna kast etmektedirler. 15 Temmuz tarihindeki darbe girişimiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihine kara bir leke süren FETÖ mensupları halkımızın ve güvenlik kuvvetlerimizin üstün gayretleri ile amaçlarına ulaşamamış ve hak ettikleri cezaları almaya başlamışlardır. Türkiye’nin içine kadar girmiş olan bu hainler amaçlarına ulaşmak için terörist eylemlerine bağlı bulundukları güç odaklarının talimatları doğrultusunda devam etme uğraşı içindeler.

Bu uğurda Güneydoğu Anadolu Bölgemizde PKK ile omuz omuza terörist eylemde bulunuyorlar.   Mazlum milletlerin hamisi olan Türkiye yapılmış olan bu saldırıların üstesinden mutlaka  gelecektir. ‘Türkiye güvenli bir ülke değil’ mesajını vermek isteyen bu hainlerin yaptıklarını ve  güvenlik kuvvetlerimiz ile masum insanların katledilmesini nefretle telin ediyoruz. Acımız büyüktür. Terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden tüm  şehitlerimize Allah’tan  rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar dilerken, bu katillerin ve  tüm iş birlikçilerinin devletimiz tarafından en ağır şekilde cezalandırılacağına olan inancım tamdır. Türkiye Cumhuriyeti, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milletimizin birlik ve huzuru için terörle yürüttüğü mücadeleyi büyük bir kararlılıkla sürdürecek ve ülkemizi hedef alan hain odakları en ağır biçimde cezalandıracaktır. Milletimiz sağduyulu tutumuyla tüm karanlık planları bozacaktır” dedi.